Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Sve što smo postigli zasluga je djelatnika ovog središta, većinom pripadnika slavne 123. brigade HV-a, koji su bili sudionici zbivanja otprije 26 godina

Obilježen Dan Središta za obuku i doktrinu logistike Požega

 

Požega

 

Novosti iz Domovine

 

 

Svečanim postrojavanjem u vojarni 123. brigade Hrvatske vojske u Požegi u utorak, 10. listopada 2017., obilježena je dvanaesta obljetnica Središta za obuku i doktrinu logistike, a tim su povodom uručena odličja, nagrade i pohvale pripadnicima Središta.

 

Zapovjednik Središta pukovnik Mato Tomašević, obraćajući se nazočnima, istaknuo je kako daljnjim razvojem kroz proces opremanja i unapređenja obuke, a uz pomoć Zapovjedništva za potporu, imaju cilj da Središte preraste u centar izvrsnosti regionalnog karaktera.

...

"Sve što smo postigli zasluga je djelatnika ovog središta, većinom pripadnika slavne 123. brigade HV-a, koji su bili sudionici zbivanja otprije 26 godina“, poručio je pukovnik Tomašević, prisjetivši se ključnih događaja koji su prethodili proglašenju hrvatske neovisnosti.

Čestitao je Dan neovisnosti RH i dvanaestu obljetnicu Središta za obuku i doktrinu logistike, napose odlikovanima, nagrađenima i pohvaljenima, čiji je rad prepoznat i kvalitetno vrednovan.


Svečanosti je nazočio i zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadir Željko Dadić, koji je tom prigodom istaknuo:

"Usprkos sve većim i složenijim zahtjevima vojnog sustava, organizacijskim i drugim mjerama, radom i zalaganjem djelatnika ovo Središte uspješno provodi planirane aktivnosti te izvršava sve zadaće."

 

Brigadir Dadić i pukovnik Tomašević položili su vijenac i zapalili svijeću kod spomen obilježja 123. brigade HV-a, a misu za poginule, nestale i umrle branitelje i pripadnike OSRH-a predvodio je vlč. Željko Volarić, kapelan Vojne kapelanije "Sveti Ivan Krstitelj".

 

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Požega od osnutka do danas kroz proces obuke i školovanja osposobljeno je više od 13000 pripadnika OSRH-a, kao i pripadnika stranih oružanih snaga iz Crne Gore, Litve, Mađarske, Makedonije i Slovenije. Surađuju i s drugim ministarstvima u Republici Hrvatskoj te se u Središtu obučavaju i  pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova.

 Požega

 

Požega 

 

Foto: MORH/J.Kopi

Priredila: Lorena Šafarić

Izvor: morh.hr

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Novosti iz domovine

hrenfrdeit
A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Podržavate li prelazak s Kune na Euro?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Brojač posjetitelja

2.png0.png3.png8.png1.png0.png3.png
Danas2949
Jučer10687

Trenutno

31
Online

Subota, 18 Studeni 2017 09:11
Udruga 'Crne Mambe' - 2016. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja