Učitavam... Ministar Krstičević sudjelovao na konferenciji MUP-a

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Proaktivnim djelovanjem budimo brži bolji i spremniji odgovoriti na nove sigurnosne izazove

Ministar Krstičević sudjelovao na konferenciji MUP-a

 

Krstičević

 

Novosti iz Domovine

 

 

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević sudjelovao je u utorak, 7. studenoga 2017. godine na međunarodno-znanstvenoj stručnoj konferenciji "Veliki skupovi podataka u provedbi zakona: od reaktivnog do proaktivnog"  u organizaciji Ministarstva unutarnji poslova na Policijskog akademiji u Zagrebu.

 

Na konferenciji je sudjelovao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina te načelnik Policijske akademije Dubravko Novak.

...

Ministar obrane Damir Krstičević podsjetio je kako smo posljednjih godina svjedoci brzih tehnoloških promjena koje mijenjaju sve segmente društva pa tako i našu sigurnost. "

Moramo se pripremati za nove ugroze koje nam prijete - terorizam, masovne migracije, kibernetičko djelovanje, informacijsko ratovanje i hibridno djelovanje. Ova Vlada prepoznala je sve te promjene! Od početka svoga mandata počeli smo se sustavno baviti pitanjem sigurnosti.  Nakon 15 godina donijeli smo novu Strategiju nacionalne sigurnosti kao ishodišni strateški dokument. Izradili smo i Zakon o sustavu domovinske sigurnosti kojim želimo operacionalizirati Strategiju i konstantno razvijamo naše sposobnosti", istaknuo je ministar Krstičević.

Dodao je kako je upravo ovakva konferencija od velike važnosti za daljnji razvoj i unapređenje hrvatskog sigurnosnog sustava.

"Nužno je proaktivno djelovanje koje će nam omogućiti da u ovom natjecanju s onima koji nam predstavljaju prijetnju i koji žele biti ispred sigurnosnog sustava, budemo brži bolji i spremniji odgovoriti na nove sigurnosne izazove", zaključuje ministar Krstičević.

 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je kako policija, ali i druge službe sigurnosti danas moraju osim reaktivnog djelovanja na neki događaj prvenstveno djelovati proaktivno.

„To znači da se ne čeka prijava kaznenog djela ili nekog događaja, nego se analitičkim metodama predviđa i prevenira kriminalitet i potencijalno opasna društvena ponašanja te se u ranoj fazi detektiraju terorističke prijetnje”, rekao je ministar Božinović.

 

Međunarodna-znanstvena stručna konferencija "Veliki skupovi podataka u provedbi zakona: od reaktivnog do proaktivnog" održava se 7. i 8. studenoga, a međunarodni stručnjaci pokazat će najnovija programska rješenja u provođenju zakona. Njezino održavanje označava početak sustavnog promišljanja korištenja baza podataka i digitalnih tehnologija, kao permanentnog načina rada hrvatske policiji, poručuju organizatori.

 

 

Foto: MUP/B.Pintar

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 270 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Fizičku kondiciju održavam:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja