Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
Ratni zapovjednik obrane Škabrnje Mijanić: Arogantan balkanski mentalitet

Škabrnja: Žalost što Mladić nije osuđen za zločine u Hrvatskoj

Škabrnja - Haag - Ratko Mladić

 

Novosti iz Domovine

 

 

Ratni zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić izjavio je da presuda haškog suda o doživotnom zatvoru za ratnog zločinca Ratka Mladića kod Škabrnjana izaziva žalost jer Mladić nije osuđen za zločine u Hrvatskoj, a pogotovo u Škabrnji.

"Doživotni zatvor Mladiću ne znači mi ništa. Za nas u Škabrnji ona je žalost, žalost još veća nego prije jer mu se nije sudilo za zločine u Hrvatskoj, za zločine u Škabrnji", prokomentirao je Miljanić za Hinu presudu Raspravnog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju kojom je Mladić proglašen krivim za genocid u Srebrenici za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u BiH, te osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

...

Kazao je kako suosjeća sa žrtvama Srebrenice i drago mu je što su barem oni na taj način dobili zadovoljštinu, ali nikada neće moći shvatiti zašto nijedna hrvatska vlada nije ništa učinila da se Mladića procesuira za zločine počinjene na hrvatskom tlu.

"Žalosno je što nijedna vlada, naše pravosuđe i diplomacija nisu učinili ništa da se podigne optužnica za Mladićeve zločine počinjene na zadarskom i šibenskom području. Je li bilo teško sastaviti optužnicu za sve što je učinio u Hrvatskoj? Pa on je ovdje ispekao zanat, za zločine u Hrvatskoj nagrađen je generalskim činom, ovdje je sve počelo", rekao je ogorčeni Miljanić. "Naše pravosuđe je kontaminirano i nije se mnogo promijenilo od vremena iz bivše države, prije 1990. Hrvatska ovako ne može dalje, uvijek nam je netko drugi kriv, a krivi smo si sami. Ovo je dno dna", ustvrdio je Miljanić.

Osvrnuo se i na ponašanje Ratka Mladića u sudnici prilikom izricanja presude opisujući ga kao "arogantan balkanski mentalitet".

 

Foto: Izvor

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Novosti iz domovine

hrenfrdeit
A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Božić je i prosjak Vam kuca na vrata:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Brojač posjetitelja

2.png3.png2.png8.png3.png4.png5.png
Danas1729
Jučer11123

Trenutno

11
Online

Ponedjeljak, 18 Prosinac 2017 06:14
Udruga 'Crne Mambe' - 2016. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja