Učitavam... Višnja Starešina: Izjave Vesne Pusić doprinijele su ovoj presudi

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
Hrvatska država godinama nije činila ništa

Višnja Starešina: Izjave Vesne Pusić doprinijele su ovoj presudi

 

Pusić

 

Novosti iz Domovine

 

 

Višnja Starešina, gostujući u specijalnoj emisiji HTV-a, oštro je komentirala izjavu zastupnice Vesne Pusić koja je rekla da su presudom generalu Praljku osuđeni nositelji loše i pogrešne politike iz 90-ih. 

 

Vesna Pusić je jedna od onih koji su aktivno pridonijeli ovakvoj presudi, ne samo svojim tvrdnjama već i u svojoj knjizi koju je priložila svojoj neuspješnoj kadidaturi za glavnu tajnicu Ujedinjenih naroda. Ondje se nalaze izravne optužbe Hrvatske za agresiju na Bosnu i Hercegovinu što potpuno korespondira s ovom presudom. To je bila ta teza koju zagovara vodstvo SDA i koju je guralo vodstvo KOS-a iz Beograda. Hrvatska država godinama nije činila ništa. To su citati njezine knjige koju je predložila kao službeni dokument, ona je ostala konzistentna do kraja i ne skriva svoje mišljenje. Hrvatska politika nije unisona po ovom pitanju, istaknula je Starešina.

...

Saborska zastupnica GLAS-a Vesna Pusić, komentirajući presude bosanskohercegovačkim Hrvatima, rekla je da su one epilog loše i pogrešne politike iz 90-ih te kako njima nije osuđen hrvatski narod nego nositelji te politike. 

Pusić smatra da je Hrvatska predočila sve dokaze koje je mogla i da su SDP-ova vlada i ministar Orsat Miljenić blisko surađivali s Haškim sudom. "Nije me se prozivalo zbog mojih izjava prema BiH, nego zbog osude politike koja je danas dobila epilog", rekla je Pusić. Ne smatra da se na kraju rada Haškog suda može zaključiti da je Srbija manje upletena u rat u BiH. "Srbija je međunarodno prikazana kao zemlja koja je započela rat na Balkanu, odnosno jugoistočnoj Europi i to nije sporno. No jednom kad se ti ratovi započnu, onda imaju i ovakve posljedice", istaknula je.

 

Foto: DPCM/HRT

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 281 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Fizičku kondiciju održavam:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja