Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Još je tajna koji će avion Hrvatska kupiti jer se o prijedlogu još moraju očitovati Vijeće za obranu i Vlada

MORH odabrao najbolju ponudu za avione, Odbor suglasan

 

Avioni

 

Novosti iz Domovine

 

 

Odbor za obranu Hrvatskog sabora na svojoj sjednici održanoj u četvrtak, 14. prosinca 2017. godine dao je jednoglasno pozitivno mišljenje na projekt opremanja Oružanih snaga višenamjenskim borbenim avionom.

 

Današnja održana sjednica saborskog Odbora za obranu na kojoj je dano pozitivno mišljenje prvi je korak u procesu donošenja Odluke o nabavi višenamjenskog borbenog aviona na državnoj razini.

...

Stručni tim za provedbu pripremnih radnji oko nabave višenamjenskog borbenog aviona prezentirao je članovima Odbora za obranu Hrvatskog sabora Studiju izvodljivosti.

Naime, završetkom faze validacije i evaluacije ponuda od strane Stručnog tima za provedbu pripremnih radnji oko nabave višenamjenskog borbenog aviona izrađena je Studija izvodljivosti koja je temelj za proces donošenja odluke na državnoj razini.

 

"Sigurno da bi mi svi željeli ono što je najbolje, a najbolje je i najskuplje. Prema tome možete kupiti ono što si možete priuštiti, a da ne utječe na ostali razvoj Oružanih snaga i proračun RH. Vjerujem da će Vlada donijeti odluku u tom kontekstu", izjavio je predsjednik saborskog Odbora za obranu Igor Dragovan.

 

"Zadnja stvar koja je također vrlo bitna su investicije - dakle partner koji će nam dati priliku, koji će investorati u Hrvatsku. Tako da ovaj projekt ne bude samo trošak nego i prilika za veću zaposlenost, tehnologiju i tehnička znanja koja su potrebna. Zato molim malo strpljenja, odgovornost je velika", poručio je ministar obrane Damir Krstičević.

 

Koraci u procesu donošenja odluke na državnoj razini uključuju mišljenja Odbora za obranu Hrvatskog sabora i Vijeća za obranu, čiji su članovi: predsjednica Republike Hrvatske, predsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Vlade RH, ministar obrane, ministrica vanjskih i europskih poslova, ministar financija, načelnik Glavnog stožera OS RH, predsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora, savjetnik Predsjednice Republike Hrvatske za poslove obrane.

Finalni korak je donošenje Odluke o nabavi višenamjenskog borbenog aviona na razini Vlade Republike Hrvatske.

 

avioni

 

 

Foto: 1. hrt.hr, 2. MORH/J.Kopi

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT/MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 288 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Strah od ilegalnih migranata je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja