Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
HZZO: Prikupljanje sredstava od fizičkih i pravnih osoba za liječenje spinalne mišićne atrofije i neuroblastoma

Ministarstvo zdravstva: Otvoren račun za donacije za lijekove

 

lijekovi

 

Novosti iz Domovine

 

 

Ministarstvo zdravstva otvorilo je, na temelju prošlotjednog zaključka Vlade, uplatni račun za prikupljanje donacija za posebno skupe lijekove koji nisu na listi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

 

Broj računa objavljen je na internetskim stranicama Ministarstva zdravstva i na njega pravne i fizičke osobe mogu uplaćivati donacije za nabavu lijekova za liječenje spinalne mišićne atrofije i neuroblastoma.

...

Uz te podatke objavljeni su i posebni pozivi na broj, koji se razlikuju ovisno o tome za koju se bolest obavlja uplata te je li riječ o donaciji pravne ili fizičke osobe.

Broj uplatnog računa je – IBAN:  HR1210010051863000160, a model je  HR65.

Za donacije od fizičkih osoba za lijek nusinersen (Spinraza) za liječenje spinalne mišićne atrofije  navodi se poziv na broj –  7099-019-47107-111, dok je za donacije trgovačkih društava poziv na broj 7099-035-47107-113.

Za donacije  od fizičkih osoba  za lijek dinutuximab beta ( Dinutuximab beta EUSA) za liječenje neuroblastoma poziv na broj  je  7099-019-47107-112, a za donacije  trgovačkih društava poziv na broj je 7099-035-47107-114.

Za uplate iz inozemstva, uz gore navedene podatke, dodaje se BIC (SWIFT) CODE HNB: NBHRHR2XXXX.

Sredstva prikupljena putem toga računa trošit će se striktno namjenski i transparentno, te će o prikupljenim i utrošenim sredstvima javnost biti informirana, poručuju iz Ministarstva zdravstva, koje je zaduženo za praćenje namjenskog trošenja novca uplaćenog u tu svrhu u proračun.

Uplatni račun je otvoren nakon što je Vlada prošloga tjedna prihvatila inicijativu Ministarstva zdravstva o pokretanju aktivnosti u vezi prikupljanja financijskih sredstava namijenjenih nabavi lijekova za rijetke i/ili teške bolesti koji se ne nalaze na listama lijekova HZZO-a.

Posebno stručno povjerenstvo, koje imenuje ministar zdravstva Milan Kujundžić, zaduženo je za procjenjivanje stručno-medicinske opravdanosti primjene lijeka za svakog pojedinog bolesnika oboljelog od rijetke i/ili teške bolesti.

 

 

 

Foto: 1. Ilustracija Fb

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HINA

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 202 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Strah od ilegalnih migranata je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja