Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Prva prilagođena predstava je 'Put oko svijeta u 80 dana'

Riječki HNK prilagođava predstave slijepim i slabovidnim osobama

 

HNK

 

Novosti iz Domovine

 

 

HNK Ivana pl. Zajca nastavlja integrirati deprivilegirane sugrađane u kulturni i kazališni život: počinju s prilagodbama predstava za slijepe i slabovidne osobe.

 

Prva prilagođena predstava je 'Put oko svijeta u 80 dana'.

...

HNK Zajc, u suradnji sa zagrebačkom Udrugom Alternator, udrugom za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti te Centrom za audiodeskriptivne djelatnosti i promicanje dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom, počinje prilagođavati izvedbe predstava slijepim i slabovidnim osobama. Udruga Alternator donirala je, zahvaljujući partneru projekta 'Uključi me kulturno', tvrtki DM-Drogerie Markt, dvadeset prijemnika koji omogućavaju slijepima i slabovidnima praćenje predstave

Prva prilagođena predstava bit će Vernov 'Puta oko svijeta u 80 dana' u adaptaciji Blažke Müller Pograjci režiji Matjaža Pograjca. Izvedbe su 28. i 29. prosinca u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, s početkom u 19.30. Opis predstave govorit će glumac ansambla Hrvatske drame Denis Brižić.

Na jučerašnju izvedbu publika je stigla organizirano, u suradnji s riječkom Udrugom slijepih i slabovidnih osoba, a na današnju su pozvani svi građani kojima prijemnici mogu omogućiti ili olakšati praćenje predstave. Iz HNK Zajca iz mole da se prijave na blagajnu kazališta. Riječko kazalište za članove Udruge slijepih i slabovidnih osoba PGŽ-a ulaznice uvijek daje gratis kao i za sve deprivilegirane osobe i njihovu pratnju u okviru programa socijalne osjetljivosti i uključivanja u kazališni život.

O prilagodni predstave za slijepe za Dobro jutro, Hrvatska govorili su Jelena Kovačić, ravnateljica Hrvatske drame, Denis Brižić, glumac Hrvatske drame, Emil Mandarić, predsjednik Udruge slijepih i slabovidnih PGŽ-a i Vesna Krešić, članica Udruge, koja i organizira dolaske članova Udruge u Kazalište, za koje kazalište osigurava posebna, odgovarajuća mjesta u prvom redu.

 

 

 

 

Foto: 1. HNK Zajc

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 164 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Strah od ilegalnih migranata je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja