Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 

CRNE MAMBE - Kiowa Warrior

ZEMUNIK, 10. kolovoza 2016. (HRT) U nazočnosti visokih državnih dužnosnika u vojarni Zemunik predstavljeni su novi helikopteri "Kiowa Warrior" u sastavu Oružanih snaga Republike Hrvatske. 

Riječ je o helikopterima iz projekta opremanja OS RH izvidničko-borbenim helikopterima uz potporu vlade i oružanih snaga SAD-a, koji će biti u sastavu eskadrile helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane (HRZ i PZO).

Projekt opremanja obuhvaća 16 helikoptera i opremu, proizvedene od 2010. do 2012., a u operativnu upotrebu uvedeni su između 2012. i 2015. od kojih je prvih pet helikoptera u 93. zrakoplovnu bazu dopremljeno 30. srpnja ove godine.

CRNE MAMBE Kiowa WarriorNa predstavljanju novih helikoptera bili su ministar obrane Josip Buljević i predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović.

Ovi helikopteri omogućuju našim oružanim snagama dosezanje novih obrambenih sposobnosti. Pripadnici HRZ-a, piloti i tehničari dobivaju suvremena sredstva, rekao je Josip Buljević.

Opremanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva korak je učinjen uz pomoć američkog strateškog saveznika na kojeg ćemo se i u budućnosti oslanjati u razvoju naših obrambenih sposobnosti. Stoga uključivanje ovih helikoptera u naše ratno zrakoplovstvo ima, osim vojne komponente, i političkurekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Pukovnik Krešimir Ražov, jedan od pilota koji su danas iskušali ove letjelice, govorio je o važnosti ove nabavka za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

 

Foto: HINA

Izvor: HRT Viijesti

hrenfrdeit
A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Moje domoljubne osjećaje najbolje opisuje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Brojač posjetitelja

2.png8.png6.png0.png6.png7.png2.png
Danas9671
Jučer10715

Trenutno

55
Online

Ponedjeljak, 19 Veljača 2018 18:57
Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja