Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
Drugi dan službenog putovanja - Novi Zeland
Grabar-Kitarović posjetila maslinike, Hobbiton i geotermalnu elektranu
 

Kolinda na Novom Zelandu

 

Novosti iz svijeta

 

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović započela je svoj drugi dan službenog putovanja na Novi Zeland posjetom najvećem masliniku u državi koji je u vlasništvu novozelandskog Hrvata Petera Simunovicha.

 

Grabar-Kitarović je nakon toga posjetila filmski centar Hobbiton kod Matamate, izgrađen za potrebe snimanja trilogije "Gospodar prstenova" i "Hobbit", kasnije pretvoren u vrlo posjećenu turističku atrakciju.

...

S vodstvom centra razmijenjena su iskustva o pretvaranju filmskog seta u turističku atrakciju te o hrvatskim potencijalima koji se temelje na sve većem interesu filmske industrije za snimanje filmova i serija u Hrvatskoj.

Predsjednica je zatim s novozelandskim ministrom trgovine gospodinom Rogerom McClayem posjetila izvor gejzira Te Puia u Rotorui te je tom prigodom izmijenila iskustva u turizmu koji je najveća izvozna grana obiju država. Naglasak u razgovoru bio je na važnosti očuvanja prirodnih ljepota te tradicijskih vještina obrade drveta koje pridonose očuvanju postojeće baštine i izradi autohtonih suvenira.

Grabar-Kitarović je nakon toga posjetila geotermalnu elektranu Ngatamariki, najveću takve vrste na svijetu. S voditeljima je razgovarala o svim aspektima iskorištavanja geotermalnih izvora kao iznimno iskoristivog izvora obnovljive energije.

Razgovarali su i o mogućnostima sinergije i povezivanja elektrana s drugim granama industrije i djelatnostima, čime se povećava iskoristivost te ukupna učinkovitost.

 

Kolinda - Novi Zeland

 

 

Foto: Ured predsjednice

Priredila: Lorena Šafarić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 464 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com