Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
Sudsko vijeće poništilo oslabađujući dio presude
Bivši zapovjednik HVO-a iz Bosanske Posavine osuđen na 13 godina zatvora
 

HVO

 

Novosti iz svijeta

 

Žalbeno vijeće Suda BiH osudilo je nekadašnjeg zapovjednika Vojne policije Hrvatskoga vijeća obrane Matu Baotića na 13 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih tijekom rata nad zarobljenim srpskim civilima na području Orašja u Bosanskoj Posavini. 

 

U prvostupanjskom postupku Baotić je bio osuđen na desetogodišnju kaznu zatvora, dok je u žalbenome postupku sudsko vijeće poništilo oslabađujući dio presude te ga osudilo na jedinstvenu kaznu od 13 godina zatvora, priopćeno je iz Suda BiH. 

...

Za dio presude u kojoj je bio oslobođen dobio je šest godina zatvora, a za osuđujući u prvostupanjskome postupku potvrđena je zatvorska kazna od 10 godina. Suđenje pred Žalbenim vijećem obnovljeno je nakon što je prihvaćena žalba Tužiteljstva BiH. 

Prema pravorijeku presude Baotić je proglašen krivim da je kao zapovjednik drugog odjela Vojne policije Hrvatskog vijeća odbrane silovao Mariju Tunde Benković i zaštićene svjedokinje. On je proglašen krivim i da je mučio Jovana Cvijanovića dok je bio zatvoren u Osnovnoj školi u Donjoj Mahali, u općini Orašju. 

Drugostepenom presudom Baotić je osuđen i za nanošenje teške tjelesne i psihičke boli, zlostavljanje i premlaćivanje većeg broja civila 1992., a za što je prvostupanjskom presudom bio oslobođen, navodi se u priopćenju iz Suda BiH.

 

 

Foto: 1. Izvor

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 399 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com