Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Helena KrmpotićPRESS

 
Islandska revolucija - Helena Krmpotić

 

 

Da li ste ikada čuli za Islandsku revoluciju? Ta malena zemlja na sjeveru Europe uspjela je u borbi protiv bankarsko-lihvarskog lobija a njihove briljantne ideje i rješenje problema nisu uopće pratili mediji, kako u Hrvatskoj tako i u cijelom svijetu.

 

Nakon što su u Islandu bankrotirale tri najveće banke, građani su shvatili da su ostali bez ušteđevina i postali dužnici banaka u Nizozemskoj, Danskoj i Velikoj Britaniji. Narod se odlučio pokrenuti i kazniti one zbog kojih im je država bankrotirala. Odlučili su ne plaćati vanjski dug koji im je zateznim kamatama narastao 80% i dosegao nevjerojatnih 50 milijardi eura.

Islandska revolucijaPotpuna medijska blokada natjerala ih je na nove mjere - raspustili su Vladu i Parlament i počeli suditi svima koji su upropastili zemlju.
Stvorili su sustav aukcije za državnu valutu i tako izbjegli utjecaj vanjskih banaka i održali vrijednost svoga novca.

Bili su jedinstveni i slomili bankarske mafijaše zahvaljujući imenovanju posebnog državnog tužitelja i agencije koja je hvatala najveće krivce i koja je onemogućavala novo lihvarenje Islanđana. "Na nama su se iživljavale britanske i danske banke koje su radile po naputku Europske banke, bez obzira što su te banke zapravo u privatnim rukama one se još uvijek vode kao firme od državnog značaja", rekao je u povijesnom intervjuu islandski predsjednik.

U zatvoru su završili bivši premijer, ministar financija i brojni bankari.

 

O Islandskoj revoluciji nećete čitati u mainstream novinama niti na nacionalnim televizijskim postajama. Opasno je kada narod uzme pravdu u svoje ruke. Opasno, jer tada se kažnjavaju oni koji rade protiv interesa svoje zemlje i svoga naroda i koji samo žele krasti i pljačkati.

 

Photo: 1. UCM, 2. Matrixworldhr.com

 

Helena Krmpotić

Autor: Helena Krmpotić

 

Helena Krmpotić

hrenfrdeit
A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Moje domoljubne osjećaje najbolje opisuje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Brojač posjetitelja

2.png8.png8.png0.png2.png5.png5.png
Danas82
Jučer14184

Trenutno

25
Online

Srijeda, 21 Veljača 2018 00:10
Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja