Učitavam... Smiljana Škugor - 'zazviždala i završila u loncu' | Crne Mambe | Press

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

KOMENTAR
U kakvoj to državi živimo?
 Smiljana Škugor - "zazviždala i završila u loncu"
 
Mrsić

 

 

PRESS: Komentar

 

 

Novinarka Smiljana Škugor dobila je izvanredni otkaz u Hini zbog teksta o dugu Dijane Šucbah Mrsić, supruge SDP-ovaca Miranda Mrsića, prema HZZO-u od 10,6 milijuna kuna.

 

Dobila je otkaz jer je raskrinkala stopiranje, odnosno cenzuru teksta o 10,6 milijuna kuna duga supruge bivšeg SDP-ova ministra Miranda Mrsića.

...

 

Nakon 26 godina rada u Hini 26. rujna 2016. uručen joj je izvanredni otkaz, zbog profesionalnog i moralnog rada i postupka. "Zažvidala je i završila u loncu" jer je dirnula u visoki kriminal. Da nije zažvidala dug bi otišao u zastaru.

 

Gle čuda, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) potvrdio je danas da je tvrtka Shire d.o.o., koja je do 2015. bila u vlasništvu Dijane Šucbah Mrsić, supruge sadašnjeg SDP-ova zastupnika Miranda Mrsića, na temelju sudske nagodbe uplatila HZZO-u cjelokupno dugovanje od 10,6 milijuna kuna, čime su riješena sva otvorena pitanja između Zavoda i te tvrtke, koja datiraju od 2012. godine.


Dug prema HZZO-u nastao je od 2010. do 2012., kada je vlasnica tvrtke bila Dijana Šucbah. Mr Dijana Šucbah Mrsić prodala 2015. godine multinacionalnoj kompaniji Shire Pharmaceuticals Ireland Ltd, koju je do tada savjetovala i zastupala na hrvatskom tržištu.


HZZO je tek krajem 2016. godine pokrenuo pravni postupak za naplatu 10,6 milijuna kuna duga, a SDP-ov zastupnik Mirando Mrsić (SDP), koji je od 2011. do 2015, bio ministar rada i mirovinskog sustava, tvrdio je da su sve informacije objavljene u medijima zlonamjerne i neistinite te im je cilj kompromitirati njega i suprugu.

 

Branka Valentić, tadašnja ravnateljica Hine koja je štitila objavljivanje ove vijesti donijela je odluku o izvanrednom otkazu novinarki Smiljani Škugor.  Naravno da je Valentićka, “političkom trgovinom“ ponovno imenovana ravnateljicom Hine.


Eto u kakvoj i državi živimo.


Da Smiljana nije "zazviždala" dug bi završio u zastari. Odgovorni su šutjeli tada, vjerojatno će i dalje.

komentar

 

 

Foto: 1. UCM

 

 Autor: Pero Kovačević

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 676 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko javno zdravstvo:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja