Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

KOMENTAR
Ovoj Vladi će se početi vjerovati kada sustavnim mjerama zaustavi iseljavanje i odlazak hrvatske izvornosti u inozemstvo
 GODINU DANA VLADE ANDREJA PLENKOVIĆA
 
Plenković

 

 

PRESS: Komentar

 

 

 

Što reći nakon godine dana Vlade Andreja Plenkovića, kad su njezinim radom najzadovoljniji ministri i sam predsjednik Vlade Andrej Plenković.


Najdojmljiviji detalj u podnošenju izvješća predjednika Vlade u Hrvatskom saboru je samo prezentiranje izvješća Plenkovića.

...

Plenković je do vrhunca savladao komunikacijske i retoričke sposobnosti i korištenja laži kao tehnike političkog komuniciranja kreirajući lažnu političku stvarnost. Sretna je okolnost za Plenkovićevu Vladu, ali nesretna za Hrvatsku, da ona uopće nema oporbe.


Kažimo istinu

Plenkovićeva Vlada se našla u pravo vrijeme na pravom mjestu. Zašto to kažem?

Naime, većina pozitivnih ekonomskih parametara, kojom se hvali Vlada, nije posljedica njihovih napora i znanja već je posljedica pozitivnih pomaka u Europskoj uniji. Istini za volju mora se priznati da je Plenkovićeva Vlada početno donijela potrebnu političku stabilnost Hrvatskoj i prekinula jalove ideološke rasprave koje je uvela Milanovićeva Vlada.

 

Nakon prve godine mandata Plenkovićeva Vlada nije uspjela kapitalizirati pozitivne vjetrove u prave i konkretne dosege počev od sprječavanja odlaska mladih, demografske katastrofe, položaja radnika, pljačke i grabeži, srediti pravosuđe i provesti cjelovitu pravnu reformu, ali nema niti naznaka da će to uopće učiniti. 


Plenkovićeva Vlada se u prvoj godini mandata pretežito bavila sama sobom i svojim ostankom na položaju. Paradoksalna je činjenica što je Zdravko Marić jedan od najsposobnijih ministara u ovoj Vladi, a u biti više, nakon izbijanja afere Agrokor, nema političkog legitimiteta za obnašanje dužnosti ministra. 

 

Želi li Plenkovića Vlada učiniti prave i konkretne poteze na unutarnje-političkom i vanjsko-političkom planu onda je nužna temeljita rekonstrukcija same Vlade jer je previše slabih točki na ministarskim dužnostima koji su nedorasli toj dužnosti.

 

Krenimo redom od ministra pravosuđa, ministra zdravstva, ministrice demografije, itd. Posebna su priča dodatna tzv. politička imenovanja stranačkih ljudi na dužnosnička mjesta u Vladi.


Prema tome, ovoj Vladi će se moći, odnosno početi vjerovati tek onda kad sustavnim mjerama zaustavi iseljavanje i odlazak hrvatske izvornosti u inozemstvo, kad krene u konkretnu i cjelovitu pravnu reformu.

 

 

Zar im afera Agrokor nije dovoljan argument i razlog za to? Neću niti spominjati prijeku potrebu reforme izbornog zakonodavstva.

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: Pero Kovačević

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 388 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Strah od ilegalnih migranata je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja