Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

KOMENTAR
Nisu samo u pitanju spomenici, četnici se danas okupljaju u Hrvatskoj skoro kad god im se prohtije, pa čak i u odorama zločinačke, terorističke paravojske bivše „SAO Krajine“
 NA USTAŠE POVIKA, A ČETNICI KOLO VODE! (2/2)
 
Šoškočanin

 

 

PRESS: Komentar

 

 - nastavak

 

Našim vrlim „antifašistima“ i Srbima u Hrvatskoj ne smeta mauzolej koji je četničkom krvniku i ubojici, „komandantu odbrane Borova Sela“ Vukašinu Šoškoćaninu podignut nedaleko od mjesta gnjusnog zločina što ga je izvršio sa svojim koljačima!?

 

Podigli su spomenik zlikovcu i koljaču koji je pred kamerama TV Novi Sad i TV Beograd (6. svibnja 1991. godine – u emisiji uživo „Srbi u Hrvatskoj – proleće 1991.), samo 4 dana poslije krvavog pokolja i bestijalnog masakra nad 12 naših redarstvenika (podmuklo uvučenih u zasjedu i unakaženih do neprepoznatljivosti), izjavio kako je „ubio 6 ustaša“, a „nada se da će ih ubiti još 606“.

...

Na njegovom mauzoleju „sporstko društvo 'Beli orlovi'“ postavilo je spomen ploču s natpisom:

 

„OVDE POČIVA Vukašin Vule – Šoškoćanin

Tragično preminuo u talasima Dunava u 32. godini života 15.5.1991. – komandant odbrane Borova Sel

ZA NARODNOG JUNAKA proglašen na velikoj narodnoj skupštini u Belom Manastiru 25.septembra 1991.

I sada gledam Borovo rođeno moje selo, braću i sestre i srpske borce. Moje bitke biju žestoko, ponosno dižu čelo i srpske zastave visoko i tvrdo na srpskoj zemlji stoje.“

(https://blog.vecernji.hr/sandra-sabljak/sramota-spomenici-koji-velicaju-krvnika-a-omalovazavaju-zrtvu-3436).

 

Usput rečeno, javna je tajna da su ga ubili njegovi četnici (srbijanska SDB u suradnji s Jovicom Vučenovićem i njegovim pristašama iz Borova Sela, jer su postojale naznake da je poslije pokolja nad hrvatskim redarstvenicima u tom mjestu imao kontakte s Tomislavom Merčepom, tada „sekretarom za Narodnu obranu općine Vukovar“).

 

Četnici

 Zagvozd, 2013. godine; ponovno okupljanje četnika u „suverenoj i samostalnoj“ Republici Hrvatskoj

 

I dok spomenik krvniku Šoškoćaninu stoji netaknut i naša policija ga čuva, svjedoci smo kako se sustavno skrnave spomenici i spomen-ploče hrvatskim žrtvama i junacima Domovinskog rata.

Tako je, primjerice, u ožujku 2016. godine u Vukovaru razbijena ploča na spomeniku junaku Domovinskog rata Vladimiru Đereku Sokolu, kolovozu iste godine u istom gradu zaliven crvenom bojom spomenik vukovarskom junaku, Francuzu koji se kao dragovoljac borio za Hrvatsku u paklu Vukovara Jean Michel Nicolieru (nakon surove torture ubijen na Ovčari nakon pada grada), a slični incidenti učestali su i u Dalmaciji. I to se uglavnom prešućuje od naših mainstream medija.

 

Nisu samo u pitanju spomenici. Četnici se danas okupljaju u Hrvatskoj skoro kad god im se prohtije, pa čak i u odorama zločinačke, terorističke paravojske bivše „SAO Krajine“.

Početkom veljače 2013. godine, u Gvozdu (mjesto u Sisačko-moslavačkoj županiji naseljeno većinskim hrvatskim stanovništvom, kojemu su u listopadu 2012. godine srpski vijećnici promijenili ime u Vrginmost ), upriličen je „skup veterana“ tzv. Vojske Republike Srpske Krajine. Njih 12, obučeno u ratne – maskirne uniforme, sa šubarama, šajkačama i beretkama na kojima su bile četničke „kokarde“, položilo je vijenac na spomenik četniku Kosti Vojinoviću (koji je skupa s jednim od najpoznatijih četničkih zločinaca iz Drugoga svjetskog rata, Kostom Pećancem navodno pokrenuo „Toplički ustanak“ 1917. godine – a što je tobože bio formalni razlog za ovo okupljanje). Skupina se tom prigodom ispred spomenika četniku Vojinoviću i slikala – sa crnom četničkom zastavom, u prisustvu jedne dame koja im je pravila društvo.

Ovo okupljanja pripadnika bivše agresorske paravojske (koje ne bi tolerirala ni jedna pravna i uređena država) nije slučajno upriličeno u jeku kampanje koja se u Hrvatskoj vodi (prije svega od strane državnih vlasti, političkih predstavnika srpske manjine i sklonih im medija), vezano za postavljanje ćiriličnih ploča na zgrade javnih državnih institucija u Vukovaru. Takve provokacije imaju prije svega za cilj dolijevanje ulja na vatru i izazivanja reakcije „druge strane“, ne bi li se dokazala teza o ponovnoj „ugroženosti“ Srba u Republici Hrvatskoj.

Na vukovarsko-borovskom području ne prođe ni jedan srpski pravoslavni blagdan, ni jedna utakmica (bilo koje vrste) u kojoj sudjeluju ekipe iz Srbije, a da se ne srbuje i ne izaziva Hrvate. Mladi Srbi od 12, 13, 15 godina uzvikuju: „Ovo je Srbija!“, „Ovčara, Ovčara!“, „Nož žica Srebrenica!“, „Ubi, ubi ustašu!“ itd., itd.

Dok kolone onih koji uz pucnjavu, srpske zastave, trubljenje automobilskim sirenama i s uzdignuta tri prsta srbuju i provociraju, prati ih naša „dična“ policija kako im se ne bi što (ne daj Bože) dogodilo i da ih (kojim slučajem) ne bi u tomu ometali oni koji su u do temelja razorenom Vukovaru i Borovu izgubili svoje roditelje, djecu, braću, sestre. Ovo su samo neke od snimki koje danas kruže po youtube-u i prikazuju one najbenignije izgrede srpske manjine: (https://www.youtube.com/watch?v=Ik6GWX4qYFk; https://www.youtube.com/watch?v=aBhlGNaMZF0; https://www.youtube.com/watch?v=v_TikXJ9Myc; https://www.youtube.com/watch?v=LyB-LqeuRRg).

Skrnavljenje spomenika hrvatskim braniteljima (pa i onoga podignutog mučkim ubijenim i masakriranim redarstvenicima u Borovu Selu), uobičajena su pojava, kao i ispisivanje dobro poznatih ocila (ćirilična 4 S) na zgradama i prometnim znakovima i putokazima od Vukovara do Iloka.

I sve se to (treba li ponavljati!) opet prešućuje od hrvatskih medija radi „mira u kući“. Dežurni čuvari „antifašizma“, „demokracije“ i „ljudskih i manjinskih prava“ – jer, manjinska prava su očito posebna kategorija i ne spadaju u ljudska prava!? – odmah stupaju u akciju: od Jutarnjeg lista preko RTL televizije, do Novog lista, srpskih Novosti, portala Autograf, Index hr, Tportala i sličnih izmećarskih glasila kojima je pljuvačina na Hrvatsku jedina profesija.

 

Darko Pajčić

 Darko Pajčić bio je žrtva „Hrvatske“ policije koja je branila ćiriličnu ploču

Vukovarski dragovoljac, hrvatski branitelj i veteran Domovinskog rata (koji je kao malodoban branio Hrvatsku od agresije) Darko Pajčić, teško je ozlijeđen od strane policajca Saše Sabadoša. Ostao bez gotovo polovice mozga, nakon što ga je ovaj krvnički gurnuo, pri čemu je čovjek udario glavom o zid i potom pao na pločnik. Oko njega se potom našlo nekoliko policajaca (koji su u međuvremenu izašli iz postaje) i nitko mu nije pružio pomoć, iako je zbog teške frakture lubanje obilno krvario. Policajac Sabadoš branio je ćiriličnu ploču postavljenu na zgradu policije, koju je Pajčić „pokušao oštetiti“.

Žrtva je od posljedica te ozljede (21. studenoga 2015.) umrla u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovaru. Tadašnji ministar MUP-a Rajko Ostojić nonšalantno i cinično je izjavio kako je „za sve kriva rakija“ – aludirajući na to da je jedini krivac on (!?) Zar je bilo koja ploča (taman bila i ćirilična) važnija od ljudskog života!?

General pobjedničke Hrvatske vojske, dragovoljac Domovinskog rata i bivši župan Sisačko-moslavačke županije Đuro Brodarac, uhićen je pod optužbom za „ratni zločin“. Odveden je u Osijek i zatvoren je u ćeliju cca 2x2 četvorna metra u vrijeme paklenih vrućina, iako se jako dobro znalo da ima ozbiljnih zdravstvenih problema. Preminuo je uslijed zastoja rada srca (13. srpnja 2011. godine). I tu „nema ničega spornog“. Teško bolesnog čovjeka se držalo u krajnje neljudskim i nehumanim uvjetima sve dok nije umro. I sve je „po zakonu“, zar ne? Bio je „kriv“ samo zato što je branio Hrvatsku – druge krivnje na njemu nije bilo.

Tako se u „našoj“ Hrvatskoj postupa s istaknutim braniteljima Lijepe Naše.

 

Ali se zato diže zaglušna medijska halabuka kad se (2. studenoga 2011.) privede Josipa Boljkovca (starog udbaša i komunistu optuženog za zločine nad civilima poslije Drugoga svjetskog rata na području Karlovca. I brani ga se i nogama i rukama. Ne dopušta se istraga niti sudski proces. Na kraju ga se pušta na slobodu. „Argument“ je da se radi o „bolesnom i nemoćnom čovjeku“ i da „nije humano postupati s njime na taj način“!? A taj „bolesni i nemoćni čovjek“ je kao ministar unutarnjih poslova poslao na klaonicu – u običnom putničkom autobusu – 12 naših redarstvenika da izginu u postavljenoj četničkoj zasjedi u Borovu Selu, taj „bolesni i bespomoćni čovjek“ zagovarao je radikalne mjere protiv srpskih pobunjenika u početku rata, što su srpske službe tajno snimale i poslije koristile u svojoj antihrvatskoj propagandi, taj „bolesni i nemoćni čovjek“ poslije rata je izjavljivao kako je Hrvatska „NAMJERNO IZAZVALA RAT“ (http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/40458/josip-boljkovac-hrvatska-je-namjerno-izazvala-rat), „zaboravljajući“ pri tomu da je upravo on jedan od onih koji su činili sve da se pravedna i oslobodilačka borba naše zemlje kompromitira!

I prema njemu, koji je na temelju iskaza i prijava preživjelih svjedoka optužen za smrt 210 nevinih civila (tijekom Drugoga svjetskog rata), moralo se postupati HUMANO i LJUDSKI,  A PREMA ĐURI BRODARCU NE!? Boljkovac je pušten na slobodu nedugo poslije privođenja. Njega nisu pritvarali niti je vođena istraga.

 

„Humano“ je bilo i postupanje s Tomislavom Merčepom, organizatorom obrane Vukovara (od početka agresije). Uhićen je prosinca 2010. godine nakon pritiska Amnesty Internationala (poslije dugogodišnje hajke u hrvatskim medijima pri čemu je optuživan za „ratne zločine“ nad Srbima i zbog ubojstva obitelji Zec koje je postalo paradigma „zločina Tuđmanovog režima prema Srbima“). Iako u teškom zdravstvenom stanju, jedva pokretnog, vukli su ga godinama po zatvoru, zatvorskoj bolnici i sudnici, sve dok nije osuđen (u svibnju 2016. godine), NA PET I POL GODINA ROBIJE, zato što je (u nedostatku bilo kakvih uvjerljivih dokaza) „PREŠUTNO DOPUSTIO ZLOČIN“ nad Srima u Pakračkoj poljani. KAKAV JE TO RATNI ZLOČIN KOJI SE KAŽNJAVA S PET I POL GODINA ZATVORA!? Ako je bio odgovoran za ratni zločin, kako to da onda nije dobio i zatvorsku kaznu predviđenu za to teško krivično djelo?

Po internetu zadnjih tjedana kruži izjava na kojoj Srbin iz istočne Slavonije (čini mi se iz Trpinje, nisam siguran), izjavljuje kako mu je „žao što nije ubio više ustaša“ u vrijeme rata 90-ih godina!? USRED HRVATSKE TO GOVORI!? I NIKOM NIŠTA!? TO JE NJEGOVO „PRAVO“!? I to nije usamljen slučaj, samo jedan primjer među brojnim sličnima.

Srbi iz bivše „SAO Krajine“ ne žele progovoriti o sudbini „nestalih“ hrvatskih građana u ratu (poglavito Hrvata), iako brojne naše obitelji već više od 20 godina ne znaju sudbinu svojih najmilijih i mole i Hrvatsku i Srbiju da im pomognu u potrazi za njihovim posmrtnim ostacima.

 

Vijesti o zapljenama oružja od srpskog stanovništva na bivšim okupiranim područjima „sao krajine“ prešućuju se od medija, kao i napadi na Hrvate i brojni drugi slični incidenti.

Čak i kad mladi Srbin zakolje dvojicu Hrvata, naši glasnogovornici MUP-a požure odmah izvjestiti kako „nije riječ o djelu čiji su uzrok nacionalna ili vjerska mržnja“, Dakle, oni to znaju i prije bilo kakve istrage? Manijak, ubojica i silovatelj Dragan Paravinja svaki put kad ga se izvede pred sud, ispred kamera javnosti poručuje kako je žrtva „ustaške države koja nad njim vrši zločin“, spominjući Jasenovac! I nitko da tom krvniku i manijaku koji je na okrutan način ubio maloljetnu Antoniju Bilić jednom začepi gubicu!?

Ali, zato je jedna „ustaška“ kapa na koncertu M. Perkovića Thompsona ili na Bleiburgu u vrijeme komemoracije hrvatskim žrtvama Križnog puta, kao i uzvikivanje „Za dom spremni“ koje se ponekad dogodi na utakmicama DOKAZ POSVEMAŠNJEG „USTAŠLUKA“ U HRVATSKOJ!?

 

SRBI SU I DANAS „UGROŽENI“ U HRVATSKOJ, KAO I POČETKOM 90-ih!?

Postavlja li itko pitanje njihove odgovornosti za agresiju i masovne zločine što su ih počinili i radi čega su osuđeni za zločine protiv čovječnosti i etničko čišćenje u okviru ZLOČINAČKOG POTHVATA,  što je među ostalim utvrđeno osudama MKSJ u Den Haagu u slučaju Milana Martića i Milana Babića (koji je priznao krivnju i javno se pokajao - https://www.youtube.com/watch?v=_9myPJ6AGG8), nakon čega se ubio u ćeliji zatvora u Sheweningenu, jer ga je četnički vojvoda Vojislav Šešelj (prema vlastitoj izjavi Šešelja) mjesecima maltretirao i žigosao kao „srpskog izdajnika“.

Srpske Novosti godinama šire otrovnu mržnju, vrijeđajući hrvatski narod na najvulgarniji i najprimitivniji način, rasističkim, kočijaškim jezikom neprihvatljivim u javnoj komunikaciji.

Evo samo nekih citata između tisuća sličnih uvreda koje se objavljuju već dugi niz godina, besramno, drsko i bezobrazno, tako da se smišljeno i sustavno pljuje u lice cijelom hrvatskom narodu a naša država grubo napada, omalovažava i bezočno izvrgava ruglu (čitateljima isprika zbog neprimjerenih i vulgarnih izraza):

  • „Znanstvenici su, hvale se, čak i slijepom crijevu našli razlog postojanja, a za hrvatsku se suverenost, eto, do danas ne zna čemu služi, čak ni postoji li.“ (Novosti, 20. 1. 2017.)
  • „Nema, eto, identitetski sluđenijeg i sje*****eg naroda od Hrvata. Ne znaju oni ni koje im je prvo polje na grbu, ni koji im je zapravo grb na zastavi, ni koja im je onda zastava države, ni koja im je uopće država.“ (Novosti, 2. 12. 2016.)
  • „Šupačka Hrvatska je nacionalna država Šupaka i njihov servis.“ (Novosti, 27. 5. 2016.)
  • „Neka se, za primjer, crkva povuče iz škola skupa s talibanskim vjeronaukom, neprosvijećenim vjeroučiteljima, idiotskom mizoginijom, smrdljivim nacionalizmom i pokvarenim revizionizmom koji je crkvene prostore otvorio skoro svakoj ustašoidnoj budali. Odjebite.“ (Novosti, 13. 1. 2017.)

 

Tako je s prijelaza XIX u XX stoljeće srpski Srbobran „njegovao“ sličan vokabular i zastupao slične „vrijednosti“ Srba u Hrvatskoj, pa znamo kako je završilo. Na kraju su za sve bili krivi frankovci i ustaše, a Srbi ostali „nevinašca“ i „pravednici“.

I TO ŠTO RADE SRPSKE  'NOVOSTI' ZOVE SE „OČUVANJE I NJEGOVANJE IDENTITETA, KULTURE I TRADICIJE SRPSKE MANJINE U HRVATSKOJ“, danas u 21 stoljeću!?

I ta manjina sebe proglašava UGROŽENOM!?

 

Rasistima i šovinistima iz istih tih Novosti svake se godine odobravaju milijuni kuna iz proračuna Republike Hrvatske, odnosno, uglavnom iz džepova Hrvata, da bi se protiv ovoga naroda širila bolesna i otrovna mržnja!? Nedavno im je odobreno 3,2 milijuna kuna od PLENKOVIĆEVE VLADE, tako da svoju prljavu destrukciju mogu slobodno nastaviti, s našim novcima i na štetu naše države i naroda, a u konačnici i samih Srba u Hrvatskoj!

Je li to normalno!?

 

Danas se nesmetano može pljuvati samo na hrvatski narod i njegovu državu, branitelje, nacionalne vrijednosti i sve što je pozitivno i afirmativno za Republiku Hrvatsku.

Četnici, njihovi ideolozi i propagatori fašističke velikosrpske ideologije zaštićeni su zakonom!

NA USTAŠE POVIKA, A ČETNICI KOLO VODE!

DO KADA TAKO!?

 

Nije li vrijeme da Hrvati naprave svoju „plavu knjigu“ u kojoj će ostati zabilježeno sve to što se događa?

 

Ako naša djeca ili unuci budu imali (ne daj Bože) u budućnosti posla s istom bagrom s kojom smo mi morali ratovati 90-ih godina prošlog stoljeća u obrani svojih domova i biološke opstojnosti hrvatskoga naroda, da ne mogu reći da nisu znali.

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM, 2. i 3. Facebook

 

 Autor: Zlatko Pinter

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 508 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Strah od ilegalnih migranata je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja