Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

KOMENTAR
Žao Vam je čovjeka "koji za tu šniclu radi a nema ni za toć", a što je s vama "visokim" političkim dužnosnicima, zastupnicima koji jedete u saborskom restoranu debele šnicle za male novce?
 Branitelj Maks uzvraća satirom Frljiću i Orepiću: Svaka svinja rado ide na napoj svog svinjara
 
Orepić, Frljić

 

 

PRESS: Komentar

 

 

 

Hvaljen Isus, Marija i Josip napaćeni hrvatski narode, poštovani čitatelji i čitateljice. Iznosim svoj osvrt na događaje vezane za Olivera Frljića i njegovu predstavu, kao i izjavu Vlahe Orepića.  

U oba se slučaja diskreditiraju vrijednosti za koje smo ginuli i za koje smo ranjavani pa stoga eto ovim putem uzvraćam narečenima na njihove objede i insinuacije kontra mjerom, mišlju, riječju, djelom i satiričnim perom. A Vi sami prosudite čije je pero iskrenije, čija je riječ istinitija, misao čišća a djela cjenjenija...

...

Davno sam napisao kako nas satiru satirom, a najradije bi nas satrali satarom kad bi im se ukazala prilika, dade se iščitati iz svega u medijima i politici. I stoga eto na njihovu satiru odgovaram svojim satiričnim opisom i komentarom  ovoga Frljićevog „kulturnog“ događaja.

To Vam tako biva, ono otprilike kao kad kod nas u Slavoniji svinjar spremi napoj, okupi i u gater dovede svoju svinjčad, kako bi ih prebrojao, procijenio, napojio napojem i njima manipulirao... Upravo je to isto odradio sam Oliver Frljić sa svima onima koje okupio u svoj "umjetnički gater" i koji su mu pljeskali i pljeskom zahvaljivali na napoju koji im je dao. Svaka svinja rado ide na napoj svog svinjara, rekle bi naše stare šokice. Pa tako i ova "intelektualno-politička" svinjska elita trčeći ide, napojiti se „intelektualnog“ napoja svoga svinjara i duhovnog gurua Olivera Frljića... On i njemu slični koji ga uzvisuju ništa su drugo doli krmad koju... No za svinje se zna kako su vrlo inteligentne i pametne što je Frljić smetnuo s uma, jer baš kao i njegovi pobornici, štovatelji i promotori nisu svinjama po intelektu ni do papaka. A ima takvih još recimo...

 

Vidi ti naknadne pameti druga oficira  Orepića, kaže, citiram: "Branitelje se treba poštivati i uvažavati, ali ja ne mogu jesti šniclu, a da građanin koji za tu šniclu radi - nema ni za toć".

A što je s Vama "visokim" političkim dužnosnicima, zastupnicima koji primate i koštate državu više nego branitelji? Koji jedete u saborskom restoranu debele šnicle za male novce dok narod kopa po kantama? Neki drugi su poput Vas druže Orepiću na vrijeme promijenili odoru i pobjegli iz JNA u HV kako bi se uhljebili no nisu se odrekli zvijezde i njenih ideala, jeste li se Vi odrekli? Što drugo kazati svima takvima nego zvizda im materina konvertitska i "vjerodostojna".

Eto kad se Vi prvi odreknete svojih političkih sinekura, besplatnih prijevoza, obroka, cipelarina, odjelarina, dnevnica, pristanete na saborsku plaću u visini prosječnog osobnog dohotka u RH onda ćete biti mjerodavni kritizirati primanja stradalnika domovinskog obrambenog rata. Jer tek ćemo tada Vi i ja spadati u isti platni razred primanja, 5% više od Prosjeka cenzusa RH, kolika je moja invalidska mirovina.

 

Uzgred molim "cijenjenog" gospodina-druga Orepića neka pobroji taksativno koja to prava, a koja, kako on navodi, prevelika prava imaju Hrvatski Branitelji? Zatim molim neka pobroji prava iz zakona o Hrvatskim Braniteljima koja je sam konzumirao, ako je.

I na kraju pitam ga, kad se već toliko brine za "građane" i drži regula, poštivanja zakona, pravice i poštenja, kako je uspio svoju ljubavnicu s neadekvatnom stručnom spremom za struku kojom se bave ubaciti državnu tvrtku na čelno mjesto u toj državnoj tvrtki? Nije li ta osoba ostvarila prevelika prava i privilegije, veću plaću od prosječne hrvatske mirovine ali i primanja 90% hrvatskih branitelja samo zato, eto, što je "jahala" na ministru unutrašnjih poslova i saborskom zastupniku. Poradi digniteta tvrtke neću je za sada imenovati ali mogu kazati ako je potrebno i ime ljubavnice i tvrtke.

Zatim bih Vas priupitao, iskrenosti i poštenja radi, što je sa trakom za trčanje vrijednom cca 43.000 kuna koju ste prisvojili za vrijeme ministrovanja tražeći  neka se sa nje makne inventurni broj.

 A onda, kad već pričamo o tomu koliko je tko zaslužan, neka spomenem stan od nekih 70 kvadrata koji ste iznajmili od svoje rodbine, tetke ako se ne varam, i koji sabor,  točnije država sufinancira sa nekih 5.000 kuna.

Očekujem odgovor gospodine Vlaho Orepić. Hvala.

 

P.S Jako malo ostvarenih prava imaju Hrvatski Branitelji,Vi bi kao državni dužnosnik i saborski zastupnik to trebali znati. Zakonski zaslužena prava i zasluge imaju stradalnici Domovinskog obrambenog rata, dakle invalidi, poginuli, nestali i njihove obitelji. Nas 72 tisuće sveukupno invalida, udovica i nestalih.  A što je s privilegijama još uvijek 16.980 partizana čije privilegije (tako piše u zakonu o njima) hrvatski narod plaća više od 70 godina? O tome nemate prigovora?

Ako je netko i bio u odori Hrvatske vojske ne znači da se borio za Hrvatsku i Hrvate, neki su se borili za sebe, a neki se nastavljaju boriti za ideale zvizde. Tek toliko Vi koji glasujete neka znate.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

 

BOGU VJERNI - ZA DOMovinu SPREMNI !

 

U Ime Hrvatskog Vojničkog Reda

ČUVARI DOMOVINE

Mario Maks Slaviček

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: DPCM/Mario Maks Slaviček

 

 Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM.

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 302 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja