Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

KOMENTAR
Svjedoci smo da su mnogi bivši i sadašnji dužnosnici ti koji potiču, potpisuju i sklapaju štetne ugovore po državu i njezine građane
 Da su usvojili moj prijedlog o uvođenju novog kaznenog djela "zarobljavanja države", Martina Dalić se ne bi bahatila u vezi afere Agrokor, niti Premijer u vezi Istambulske konvencije
 
Kazneni zakon

 

 

PRESS: Komentar

 

KAD ĆE HRVATSKA UVESTI KAZNENO DJELO „ZAROBLJAVANJA DRŽAVE“?!

 

 

Još davne 2005. tražio sam da se u Kazneni zakon, između ostalog, uvedu dva nova kaznena djela koja bi zaštitili državu i građane od trgovine utjecajima i zarobljavanja države kao posljedice nemoralnog, nekažnjivog i neodgovornog ponašanja državnih dužnosnika, i to:

 

  • kazneno djelo "trgovine utjecajem", kojim bi se zapriječilo da državni dužnosnici pogoduju pojedincima, tvrtkama kao što su to činili tadašnji mnogi dužnosnici poput Ive Sanadera, Stjepana Mesića, Milana Bandića i drugi...
  • kazneno djelo „zarobljavanja države“ kojim bi se zapriječilo da državni dužnosnici, Vlada, predsjednik Republike potiču, potpisuju i sklapaju štetne ugovore po državu i njezine građane.

 

Naime, mnoga ponašanja tadašnjih i sadašnjih državnih dužnosnika ukazuju na njihovo štetno ponašanje, koja namjerno nisu predviđena kao kaznena djela.

U noveli Kaznenog zakona 2011. godine prihvaćen je moj prijedlog o uvođenju novog kaznenog djela „trgovanja utjecajem“, koje se istinu za volju selektivno procesuira po političkoj potrebi.

Nažalost još uvijek nije uvedeno kazneno djelo „zarobljavanja države“, a svjedoci smo da su mnogi bivši i sadašnji dužnosnici ti koji potiču, potpisuju i sklapaju štetne ugovore po državu i njezine građane.

 

Siguran sam da npr... Martina Dalić ne bi bahatila u vezi afere Agrokor da je uvedeno kazneno djelo "zarobljavanja države", a niti Andrej Plenković i drugi u vezi ratificiranja Istanbulske konvencije.

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: Pero Kovačević

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 178 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Strah od ilegalnih migranata je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja