Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

Piše: Pero Kovačević

U popisu ubijenih navode se pripadnici tzv."RSK", osobe koje su umrle u bolnicama, osobe koje žive itd....
U cilju objektivnog izvješćivanja javnosti: Knjiga HHO-a urednika Žarka Puhovskog nije relevantan izvor o broju ubojstava počinjenih u akciji Oluja i poslije
 
Puhovski

 

 

PRESS

 

 

 

U hrvatskim medijima udruge civilnog društva, sami mediji i mnogi političari već duže vrijeme uoči obilježavanja Oluje sugeriraju javnosti i čitateljima da je knjiga HHO „Vojna operacija Oluja i poslije" relevantan izvor i dokaz o 667 počinjenih ubojstava u akciji Oluja i poslije.

 


U cilju objektivnog izvješćivanja javnosti treba znati slijedeće:


Knjiga Hrvatskog helšinskog odbora „Vojna operacija Oluja i poslije" koju je uredio Žarko Puhovski Raspravno vijeće Haaškog suda u predmetu Gotovina, Čermak i Markač nije prihvaćena kao dokaz i relevantan izvor o broju ubojstava počinjenih u akciji Oluja i poslije.


Naime, tužiteljstvo je nastojalo uvesti ovu knjigu kao dokaz preko svog svjedoka Žarka Puhovskog što Raspravno vijeće nije prihvatilo.


Evo kako glasi zaključak Raspravnog vijeća u prvostupanjskoj presudi vezano za knjigu i svjedočenje Žarka Puhovskog u paragrafu 50.:


„50. Dokazni predmet P2402 je izvješće pod naslovom "Vojna operacija Oluja i poslije", koje je objavio Hrvatski helsinški odbor i uredio Žarko Puhovski.

Izvješće sadrži izjave koje nisu potkrijepljene izvorima i dvostruke unose. Nadalje, tijekom ispitivanja Puhovskog u sudnici postalo je jasno da u knjizi ima grešaka. Iz tih razloga, Raspravno vijeće je odlučilo da se ne osloni na dokazni predmet P2402 u pogledu u njemu opisanih informacija kad nisu bile potkrijepljene drugim dokazima."


U unakrsnom ispitivanju Žarka Puhovskog obrane su dokazale da se u popisu ubijenih navode pripadnici tzv."RSK", osobe koje su umrle u bolnicama, osobe koje žive itd....


Prema podacima DORH-a, za vrijeme i nakon Oluje evidentirano je 47 ubojstava, od kojih je 21 procesuirano (33 počinitelja).

Obrane generala i tužiteljstvo su se usuglasile za 44 ubojstva.


Pero Kovačević, pravni ekspert – vještak u obrani generala

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM/ICTY

 

 Autor: Pero Kovačević

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM. 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 212 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com