Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

komentarPRESS

KOMENTAR
Srbofilske podvale odavno su prozrene i prezrene
Podmukle igre "hrvatskih intelektualaca"
 
Banac, Prosperov

 

Te podvale notornih orjunaša i srbofila su odavno prozrene i prezrene. Tako na primjer i na tribini 3. programa HRT-a gdje su gostovali Ivo Banac, Slobodan Prosperov Novak, Tomislav Klauški.

 

Tribinu. 21. rujna 2016. godine u 20 sati u knjižnici "Bogdana Ogrizovića" pratila je HRT. Banac i Prosperov su glumili odvjetnike Karamarka i HDZ-a. Klauški, kao i obično, neargumentirano je napadao Karamarka.

 

Čudio sam se toj dvojici odvjetnika. Kako su se to odjednom obratili?

Sjećam se kako je Prosperov kao predsjednik PEN-a zajedno sa Sibilom Petlevskom 90.-ih po svijetu širio mržnju prema dr. Franji Tuđmanu, HDZ-u i hrvatske samostalnosti. Sjećam se također i "Međunarodne hrvatske inicijative" hrvatskih intelektualaca  u sastavu, pazite kojem, Ivo Banac, Krsto Cvijić, Neven Šimac, a sačinjavali su je i kanonik Milan Simčić i prof. Juraj Šutija, Radoslav Katičić, Stanko Lasić i Mark Đidara, dr Krnjević (sin Jurja Krnjevića), Rađa, Maruna, Jakša Kušan, Vlado Pavlinić, Gojko Borić te Alija Brković.

Ta i takva inicijativa napisala je pismo pod naslovom "Vrijeme za povlačenje s vlasti" koje su potpisali Ivo Banac, Krsto Cvijić, Slavko Goldštajn, Vlado Gotovac, Vesna Pusić, Ozren Žunec. Cilj je bio preuzeti vlast u ona dramatična ratna vremena kad se Hrvatska branila na dva fronta: u Herceg-Bosni i kad je 1/3 Hrvatske bila okupirana. Kad im je i to propalo dolazi do puča Manolić – Mesić.

Tek na kraju, kad su došla na red pitanja, shvatio sam njihovu, sad i Šprajcovu, Vrdoljakovu, podmuklu igru razbijanja HDZ-a, Plenković – Karamarko.

Naime, na moju primjedbu Klauškom da nije Karamarko kriv za nepomirljiv jaz između HDZ-a i SDP-a i da je kriva izjava "mi ili oni", tj. "do istrage naše i vaše" - njih dvojica su podržala Klauškog!

 

komentar

 

 

Foto: 1. Facebook

 

 Autor: Oskar Šarunić

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 377 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja