Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

SPORT

Ćorića sada očekuje bivši najbolji tenisač svijeta
Ćorić opet dobio u "tie-breaku" i izborio polufinale s Federerom
 
Borna Ćorić
 

PRESS:  Sport

 

 

TENIS

 

 

Borna Ćorić je treći put zaredom do pobjede na ATP turniru u Dubaiju došao nakon "tie-breaka" trećega seta, nakon Veselog i Berdycha danas je na isti način u četvrtfinalu svladao 19. tenisača svijeta, Gruzijca Nikoloza Basilašvilija.

 

Bio je to Ćorićev treći meč u Dubaiju u kojem je slavio rezultatom 2:1, pri čemu je u sva tri susreta prošao dalje kroz "tie-break" trećeg seta. U prvom kolu je dobio Čeha Jirija Veselyja, potom i njegovog sunarodnjaka Tomaša Berdycha, a večeras i 19. tenisača svijeta.

...

Ćorića sada čeka polufinale protiv Švicarca Rogera Federera, koji je u četvrtfinalu pobijedio Mađara Martona Fucsovicsa sa 7:6 (6) i 6:4. Bit će to repriza njihovog susreta u Dubaiju 2015. godine kada su također igrali u polufinalu. Tada je slavio Švicarac, a kako će biti ovoga puta doznat ćemo u petak.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti francuski tenisač Gael Monfils i Grk Stefanos Tsitsipas. Monfils je u četvrtfinalu pobijedio Litvanca Ricardasa Berankisa 6:1, 6:7 (3), 6:2, dok je Tsitsipas bio bolji od Poljaka Huberta Hurkacza sa 7:6 (4), 6:7 (1), 6:1.

Gruzijac je bolje ušao u susret i već u trećem gemu je načinio "break" i potom prednost obranio do kraja seta. Ćorić je u drugi set ušao silovito. Dva puta je oduzeo servis svom suparniku i poveo s uvjerljivih 5:0. Basilašvili je spasio jedan izgubljeni servis smanjivši na 5:2, ali ne i drugi. 

Mladi hrvatski tenisač je odlično otvorio i treći set. Poveo je 4:1 uz jedan "break". Međutim, Gruzijac se vratio izjednačivši na 4:4, a potom su oba tenisača obranila svoje servise pa je odluka pala u "tie-breaku". Trinaestu igru Ćorić je odigrao sjajno, poveo je 6-1 uz tri "mini-breaka" i  iskoristio je prvu meč loptu za pobjedu.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Bio je to njihov peti međusobni susret i treća pobjeda hrvatskog tenisača, pri čemu treća u nizu.

Ćorića sada očekuje bivši najbolji tenisač svijeta. Do sada su igrali četiri puta, a obojica imaju po dvije pobjede. Federer je dobio prva dva meča, a Ćorić druga dva. Oba prošle godine u Šangaju i Halleu. Ćorić i Federer već su igrali u Dubaiju i to baš u polufinalu 2015. godine, a Švicarac je slavio 6:2, 6:1.



REZULTATI ČETVRTFINALA DUBAIJA:

BORNA ĆORIĆ (HRV/N.6) - Nikoloz Basilašvili (Gru) 4-6, 6-2, 7-6 81)
Stefanos Tsitsipas (Grč/N.5) - Hubert Hurkacz (Polj) 7-6 (4), 6-7 (1), 6-1
Gael Monfils (Fra) - Ricardas Berankis (Lit) 6-1, 6-7 (3), 6-2
Roger Federer (Švi/N.2) - Marton Fucsovics (Mađ) 7-6 (6), 6-4

 

PRESS - UCM

Foto: 1.  Sanjin Strukic/PIXSELL

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

Sport

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 216 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com