Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS - UCMPRESS

UCM
Nesavjestan rad djelatnika Addiko banke
VOX POPULI, VOX DEI: Addiko - noćna mora našeg čitatelja

Addiko banka

VOX POPULI, VOX DEI  

 

Na ljudskoj tragediji, ni manje ni više nego djeteta, djelatnici Addiko banke lešinare i pokušavaju problem prebaciti na mene i sudužnika, ničim krive. Jedino što je Addiko banci u ovom trenutku bitno jest da svoje dugovanje podmire u cijelosti, bez obzira na koji način.  Bila to  operacija ili bolest djeteta, svejedno!

 

Tko radi taj i griješi, a to bi trebalo i priznati. Da banke rijetko, gotovo nikada ne priznaju svoje propuste u radu odavno je poznato. O socijalnoj osjetljivosti i pomoći svojim klijentima u iznalaženju rješenja za poteškoće u otplati kredita i sl. - ne treba niti govoriti. Jedan takav propust, nesavjestan rad djelatnika Addiko banke postao je noćna mora našem čitatelju. Nećete ostati ravnodušni čitajući njegovo pismo, pogotovo ako ste i vi imali sličnih "bankarskih zgoda". 

 

"Hrvatski moj puče, unatoč svim saznanjima kako banke mogu biti okrutne u naplati svojih potraživanja, moram vam napisati priču od koje se „želudac okreće“, barem meni.

 

Ova priča će reći kako Hypo danas Addiko banka, odnosno njen djelatnik/ci, mogu biti monstrum, lešinar u ljudskoj koži sve u cilju naplate duga. Ali kakvog duga? Duga koji je nastao nesavjesnim radom djelatnika Addiko banke! Nikako korisnika kredita ili ostalih sudionika u kreditu. Pojasniti ću. Kredit za renoviranje stana u Hypo, danas Addiko banka digao sam 2006. godine. Kredit se oduzima sa mojih primanja (mirovina). Dodatni instrumenti osiguranja su moj stan i sudužnik. Godine 2009. od banke dobivam obavijest da je došlo do promjene kamatne stope i da istu proslijedim svom poslodavcu u mom slučaju (HZMO) na činjenje po istoj.

 

Dakle jednostrano banka povisuje kamate i ratu kredita bez obzira što joj to Ugovor o kreditu ne dozvoljava što danas viđamo po odlukama sudova. No što mi preostaje nego isto dostaviti svom poslodavcu. Dodatno sam ja sudužnik u kreditu svom prijatelju koji je ostao bez posla (propala firma) i koji nije mogao vračati kredit. Isti je stavljen na moja primanja i oduzima se u cijelosti. Stoga na mojim primanjima nije bilo više mjesta za upis ove promjene od moje banke pa sam telefonski dogovorio sa bankom da ću ja uplaćivati preko opće uplatnice tu razliku. Međutim unatoč dogovoru banka je „pronašla“ mog sudužnika i istom počela plijeniti primanja. Da oslobodim sudužnika krenuh put banke da dogovorim rješenje mog problema. Hodao sam ja od poslovnice do poslovnice ali bezuspješno. Trajalo je to četiri/pet godina.

 

No konačno u jednoj poslovnici naiđem na djelatnicu voljnu me saslušati i riješiti moj problem. Naime trebalo je napraviti novi izračun rata koji bih ja trebao odnijeti ponovo svom poslodavcu da isti unese na moja primanja. Napravila mlada dama novi izračun, za što su mi prije tvrdili da nije moguće oko pet godina. Dodatno sam potpisao izjavu kod svog poslodavca da mi se plijene primanja više od zakonom zajamčene visine (1/3) jer nije bilo „mjesta“ na primanjima zbog mog sudužništva. Sav sretan da sam konačno riješio problem kredita i problem da više ne plijene sudužnikova primanja krenem prema domu.

 

No tek tada počinju moji problemi!!

AddikoNaime banka odnosno djelatnik/ca šalje mom poslodavcu obavijest (dodatak štiva) da prestanu plijeniti moja primanja. Napominjem da jedina od svih banaka koje posluju u Hrvatskoj Addiko banka nema administrativnu zabranu već pljenidbu primanja. Tada počinju telefonski pozivi od strane djelatnika banke (sektor prisilne naplate) da postoji dug po kreditu. Ne biraju vrijeme niti mjesto na kojem se nalazim (u automobilu, kod doktora, sprovod...) Kako ja na svojim primanjima nisam „osjetio“ financijski da se ne oduzima rata, jer sigurno su dodatno plijenili u korist kredita u kojem sam sudužnik, (naknadno doznao da jesu) uporno sam tvrdio da je na mojim primanjima novi izračun rata i da to nije moguće. Tek po dobivanju opomene nakon trećeg mjeseca ne obustave vidio sam da je vrag odnio šalu i da moram nešto poduzeti. Odlazim put svog poslodavca i tamo mi na uvid moj referent daje dopis od banke o prestanku zaplijene svih primanja na ime mog kredita!!!

 

Referent me šalje put banke da se oni očituju novim rješenjem ili obavijesti. Banka uporna da se postupi po dopisu, unatoč mojim pojašnjenjima da je taj dopis prouzročio micanje mog kredita sa zaplijene. Nekoliko mjeseci, bezuspješno. Uvidjevši da od razgovora koji nemaju traga nemam koristi počeo sam sa bankom komunicirati preko e-maila. Neka sve ostane negdje zapisano, za ne daj  Bože. Kao da sam znao za pretpostaviti koliko mogu biti bezobrazni i ispod svih moralnih i drugih normi. Konačno sam razgovorom s ravnateljicom HZMO uspio vratiti kredit na „staro“ mjesto pljenidbe. Ipak mi je to jedini stan pa da isti ne bi otišao „na bubanj“ morao sam nešto učiniti. No kako su ti razgovori, dogovori trajali i trajali, nastao je dug od šest rata. Moram napomenuti kako sada ne plijene primanja mog sudužnika bez obzira što postoji dug kao što su činili po nastanku duga i da ne raskidaju Ugovor unatoč starosti duga koji je prešao sve dozvoljene granice. Da su kojim slučajem u pravu napravili bi ili pljenidbu ili raskid  Ugovora.

 

 

Što radimo danas na ime kredita?

Dopisujemo se!! Upoznao sam sve djelatnike prisilne naplate banke, doduše telefonski. Svaki puta nazove druga osoba jer uvidom u moj predmet misle sada ču ja to riješiti napadom koji ide otprilike ovako...“Dobar dan trebam tog i tog, ja se predstavim, dodatno izrecitiram datum rođenja i onda počinje: „Poštovani Vaš dug po kreditu partija broj taj i taj iznosi toliko i toliko i postignuti su svi preduvjeti za raskid“. Ja po tisućiti put ponavljam kako dug nije nastao mojom krivicom i da postoje stotine dopisa upućenih banci. Odgovara druga strana: dobro i dalje ćemo ostati u kontaktu. Završen razgovor! I tako iz tjedna u tjedan, iz godine u godinu. No veći je problem što je moj sudužnik zbog stanja kredita (kredit je u minusu šest rata) na crnoj listi i kao takav ne može dignuti kredit. Ne diže on kredit luksuza radi. Dijete ima bolesno i mora na operaciju za koju treba dodatno platiti. Od banke je zatražio izuzeće iz kredita na što sam i ja svojom izjavom pristao. Addiko banka uvidjevši pogodnu situaciju počinje svoje lešinarenje!!! Naime, kako ja kao dužnik u kreditu tvrdim i za to imam pisane dokaze da je nastali dug „proizvela“ banka i da ja taj dug ne mogu podmiriti (predložio banci da dug pripišu glavnici što bi za banku bio najmanji problem, dakle ne bježim od rješavanja problema) a da je za izuzeće potrebno podmiriti sva dugovanja oni kao lešinari daju uvjet sudužniku da on podmiri dug po kreditu. Monstruozno da monstruoznije ne može. Na obiteljskoj tragediji koju proživljava moj sudužnik Addiko banka pokušava riješiti problem duga za koji je kriv njen djelatnik. Eto dragi moj hrvatski puče sve sam doživio od banaka ali ovo, ovo je strašno.

Na ljudskoj tragediji ni manje ni više nego djeteta djelatnici Addiko banke lešinare i pokušavaju problem prebaciti na mene i sudužnika ničim krive. Jedino što je Addiko banci u ovom trenutku bitno da svoje dugovanje podmire u cijelosti bez obzira na koji način.  Bila to  operacija ili bolest djeteta, svejedno."

čitatelj Domoljubnog portala

 

Uredništvo Domoljubnog portala poslalo je upite Addiko banci o ovom slučaju, čekamo odgovor. 

Svi podatci o čitatelju poznati su uredništvu portala.

 

 

 NITKO NE RJEŠAVA PROBLEME OD VITALNOG ZNAČAJA ZA VAS I VAŠU LOKALNU SREDINU?

PIŠITE NAM, ISTRAŽUJEMO I OBJAVLJUJEMO!

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

PRESS - UCM

 

 Foto: UCM

 

 

Autor: UCM

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 357 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com