Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH
"Prvi za Hrvatsku 2017"

Prvi za Hrvatsku

PRESS

 

U Domu HV-a u Kninu, 12. svibnja 2017. održana je konferencija za medije na kojoj je najavljeno održavanje natjecanja za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH "Prvi za Hrvatsku 2017." koje će se od 15. do 20. svibnja održati na vojnom vježbalištu "Crvena Zemlja" i u gradu Kninu.

Koordinator natjecanja, prvi dočasnik Hrvatske kopnene vojske časnički namjesnik Dario Rosić pozdravio je nazočne u ime general-pukovnika Mate Ostovića, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, koja je organizator ovogodišnjeg natjecanja te je zahvalio Gradu Kninu na pruženoj potpori Oružanim snagama u organizaciji natjecanja.

...

Ukratko je predstavio tijek natjecanja te istaknuo kako je natjecanje međunarodnog karaktera, na kojem će ove godine uz 89 pripadnika Oružanih snaga RH sudjelovati i 35 pripadnika oružanih snaga savezničkih/partnerskih zemalja te 25 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Gradonačelnik Grada Knina, Nikola Blažević ovom prigodom je zahvalio Oružanim snagama što su nakon dvadeset godina vratile ovo natjecanje u kraljevski grad, gdje je 1997. održano prvo ovakvo natjecanje „Prvi do Knina, prvi do slobode“. Također, posebno je zahvalio pripadnicima Oružanih snaga RH na inicijativi i sudjelovanju u humanitarnoj akciji uređenja dvorišta dječjih vrtića na području Knina, čime je ovo natjecanje dobilo i novu dimenziju društvene koristi za grad Knin. Ujedno je naglasio kako je ovo odlična prilika za promociju kulturnih i prirodnih znamenitosti Knina te je na kraju pozvao sve građane da u što većem broju poprate natjecanje u svome gradu.

Inače, ovo je šesto po redu natjecanje za najspremnijeg pripadnika oružanih snaga, a cilj mu je pokazati spremnost i znanje te vojničke vještine pripadnika oružanih snaga, kao i stupanj psihofizičke osposobljenosti za izvršenje postavljenih zadaća pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja. Natjecanje je također i međunarodnog karaktera te se provodi i pod nazivom „Best soldier competition“. 

 

Svečano otvorenje natjecanja "Prvi za Hrvatsku 2017." održat će se u ponedjeljak, 15. svibnja 2017. godine s početkom u 13:30 sati u Kninu.

 

Program otvaranja započet će postrojavanjem i svečanim mimohodom natjecatelja od vojarne "Kralj Zvonimir" do Trga Ante Starčevića, gdje će u 14:00 sati biti položen zajednički vijenac na Spomenik hrvatske pobjede "OLUJA 95". Zatim će u 14:30 gradonačelnik Grada Knina primiti izaslanstvo natjecatelja.

Središnji dio svečanog otvorenja natjecanja održat će se u vojarni "Kralj Zvonimir" u Kninu s početkom u 15:30 sati.

Od 18:00 sati na Trgu Ante Starčevića u Kninu Orkestar Oružanih snaga održat će koncert kao poklon gradu domaćinu ovogodišnjeg natjecanja.

 

PRESS - UCM

 

 Foto: Izvor

 

 

Autor: UCM

Izvor: MORH

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 279 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com