Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Za utjehu, na mobitelima u prosjeku suframo brže od susjeda Slovenaca, ali i, primjerice, Britanaca, Nijemaca i Amerikanaca

Hrvatska ima najsporiji internet

 

Internet

 

PRESS

 

 

Britanski servis Cable mjerio je brzinu pristupa internetu i propusnost internetskih veza. Na njegovoj ljestvici, od 40 zemalja, Hrvatska je na posljednjem mjestu. 

 

Kad je riječ o brzini internetske veze, Singapur je na vrhu, slijede Švedska, Tajvan i Danska. Prosječna brzina pristupa internetu u tim je zemljama veća od 30 megabita u sekundi, u Singapuru čak 50. Hrvatska, na začelju ove liste, ima prosječnu brzinu od jedva 13 megabita u sekundi.

...

Prosječna brzina od samo 12,57 megabita u sekundi mnogo je manja od one koju Europska unije preko digitalne agende zahtijeva do 2020. godine - 30 megabita u sekundi, i to za sva kućanstva u Uniji.

Uzmimo za primjer "skidanje" filma u visokoj razlučivosti, velikog 3 gigabjata. Za to će prosječno u Hrvatskoj trebati 34 minute, dok će ga Slovenci moći gledati nakon 23 minute. U Singapuru će izgubiti samo 8 minuta.

Problem je u staroj i nedovoljno razgranatoj infrastrukturi. Privatni telekomunikacijski operatori nemaju interesa ulagati u infrastrukturu diljem cijele zemlje, već gotovo isključivo u urbanim područjima. 

 

Za utjehu, Hrvatska bolje stoji kad je riječ o mobilnom internetu. Na mobitelima u prosjeku suframo brže od susjeda Slovenaca, ali i, primjerice, Britanaca, Nijemaca i Amerikanaca.

 

 

 

 

PRESS - UCM

 

 Foto: 1. Izvor

 

 

Priredio: UCM

Izvor: HRT

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 243 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com