Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Bruxelles: Cerar se požalio slovenskim medijima na Plenkovićevo ignoriranje prijedloga o demarkaciji granice

CERAR: Izbjegao je odgovore na moja pitanja; PLENKOVIĆ: Neka se drži dogovora i dođe u Zagreb

 

Cerar

 

PRESS

 

 

 

Slovenski premijer Miro Cerar kazao je da je hrvatski premijer Andrej Plenković izbjegao odgovore na konkretne prijedloge koje mu je Cerar dao početkom tjedna u pismu o mogućem nastavku dijaloga o graničnom pitanju.

 

U odgovoru hrvatskog premijera nema konkretnog odgovora na neke moje prijedloge, primjerice o osnivanju zajedničkog povjerenstva za demarkaciju granice, a izbjegao je odgovoriti i na neke druge prijedloge, kazao je Cerar za slovenske medije pred početak summita EU-a u Bruxellesu, dodavši da dijalog o implementaciji arbitražne odluke mora biti dio nastavka dijaloga predsjednika dviju vlada.

...

Plenković je u Bruxellesu kazao da bi bio red da Cerar dođe u Zagreb jer je takav bio i njihov dogovor prilikom njihova prvog susreta u Ljubljani početkom ljeta, te da je to i svrha pisma koje je uputio Ceraru, ponavljajući da je taj poziv i dalje otvoren.

 

Plenković: Bio bi red da se Cerar drži dogovora i dođe u Zagreb

Premijer Andrej Plenković izjavio je u Bruxellesu kako "bio red" da se slovenski premijer Miro Cerar drži dogovora i dođe u Zagreb na razgovore o spornoj graničnoj arbitraži prekinute krajem rujna nakon Plenkovićeva govora u UN-u u kojem je Sloveniju prozvao za nepoštovanje međunarodnog prava.

"Mislim da bi bio red da kolega Cerar dođe u Zagreb jer smo se tako i dogovorili. Ja sam odmah početkom ljeta otišao u Ljubljanu i naš je dogovor da dođe, a to je bila i svrha pisma koje sam mu uputio", rekao je. "Dakle, onaj tko stalno poziva na dijalog cijelo vrijeme je Hrvatska", dodao je hrvatski premijer koji sudjeluje na dvodnevnom sastanku čelnika EU-a.

 

Cerar je u rujnu otkazao dogovoreni zagrebački susret s Plenkovićem nakon govora hrvatskog premijera na zasjedanju Opće skupštine UN-a u kojem je još jednom odbacio arbitražnu odluku i pred međunarodnim auditorijem prozvao Ljubljanu za kršenje međunarodnog prava.

 

Plenković se uoči summita sastao s predsjednikom EPP-a Josephom Daulom, a razgovarat će s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom.

 

PRESS - UCM

 

 Foto: Izvor

 

Priredio: UCM

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 305 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com