Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Pozitivne ocjene za radove hrvatskih ratnih veterana

"Ratnici u miru" na Međunarodnom jesenskom bjelovarskom sajmu

 

Radionica hrvatskih ratnih veterana

 

PRESS

 

 

 

Edukativna radionica koja se početkom rujna mjeseca održala u Bjelovaru bila je usmjerena izradi suvenira kontinentalne Hrvatske.

 

U radionici koja je imala tri dijela, izmjenjivali su se predavanja, razmjena mišljenja i iskustva te praktični dio sa predstavljanjem na dvije izložbe, jednom u Bjelovaru i jednom u Zagrebu.

...

Članovi Udruge Hrvatski ratni veterani okupljeni oko projekta "Ratnici u miru" u mjesecu kolovozu okupili su se u Bjelovaru.

Tom prilikom su u međusobnim razgovorima i debati pokušali riješiti pitanje koji bi to bio suvenir kontinentalne Hrvatske i postoji li uopće mogućnost za odabir samo jednog takovog suvenira.

Zaključak prvog dijela radionice je bio kako svaki kraj ima svoje posebnosti pa je gotovo nemoguće odrediti jedan ili više suvenira koji bi opisao pojedino područje, a kamoli da njih nekoliko predstavi šire područje. Voditelj projekta, Nenad Šantalab predložio je tada održavanje radionice u Bjelovaru koju je ujedno podržao i Grad Bjelovar dodjelom financijske podrške za nastavak programa.

Drugo okupljanje održano je u Bjelovaru u sklopu predstavljanja projekta "Ratnici u miru" na Međunarodnom jesenskom bjelovarskom sajmu. Već prvog dana sajma dvadesetak članova udruge uključilo se u radionicu izrade suvenira kontinentalne Hrvatske kojom prilikom su nastali zanimljivi predmeti od drveta, stakla, metala, keramike i kombinacije raznih umjetničkih tehnika na raznim podlogama.

Drugog i trećeg dana sajma predmete je pogledalo više tisuća posjetitelja bjelovarskog sajma koji su svi od reda dali pozitivne ocjene na radove hrvatskih ratnih veterana i njihovu marljivost.

Sudionici radionice imali su priliku upoznati tehnike i materijale s kojima inače ne rade, kao i tehnike izrade od iskusnih veterana svoga zanata kao što su Ivan Horvat iz područja keramike, Vladimir Valjak iz područja stolarstva, Ivan Rođak iz područja slikarstva i drugih iskusnih i priznatih umjetnika u tehnici pirografije, duboreza, maketarstva i kiparstva.

Druga izložba održana je krajem rujna u Zagrebu u franjevačkoj provinciji Sv. Jeronima na Kaptolu gdje je desetak članova izložilo radove nastale na radionici i izvan nje u redovnim aktivnostima spomenutoga projekta koji predstavlja stvaralaštvo i poduzetništvo ratnih veterana potpomognuto sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja.

I ovdje su se mogli vidjeti predmeti od drveta tehnikom duboreza i maketarstva, predmeti od stakla, metala, slikarstvo ali i neke nove ideje kao što su slike u tehnici puzle.

 

 

Sljedeći grupni nastup udruge Hrvatski ratni veterani priprema se za Božićni sajam u Bjelovaru od 3. prosinca do 7. siječnja 2018. u središnjem gradskom parku.

 

PRESS - UCM

 

 Foto: 1. Hrvatski ratni veterani

 

Priredio: UCM

Izvor: Hrvatski ratni veterani

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 373 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Strah od ilegalnih migranata je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja