Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS

UCM
VOX POPULI, VOX DEI
Može li gradonačelnik Dugog Sela, diplomirani stomatolog, vratiti osmijeh ovom "tužnom gradu"?
 

Dugo Selo - VOX POPULI, VOX DEI

 

Dugoselac Ivan nezadovoljan je komunalnim redarstvom u njegovom gradu. Posebno se u svom pismu žali na, kako kaže, pretpotopne obrasce na službenim stranicama komunalaca. Drži da se ova gradska služba treba ugledati na druge gradove u dijelu pružanja usluga građanima.

 

Pismo Ivana iz Dugog Sela:

 

Može li gradonačelnik Dugog Sela, diplomirani zubar, vratiti osmijeh ovom „tužnom gradu“? Možda onima kojima popravlja zube. Ne usrećuje me KOMUNALNO REDARSTVO na službenim gradskim stranicama. Rade li oni na kurblu ili na e-mail, sms,…? Bilo bi svrsishodno da bez straha upišu na svojoj službenoj stranici e-mail. Oni nam nude PRETPOTOPNI OBRAZAC. U kojem vremenu živi gradska vlast? Vide li oni  kako funkcioniraju drugi gradovi. Rovinj npr. ima lako dostupnu aplikaciju za takve stvari (rupe, grane, crkotine…) i može se besplatno "skinuti" na mobitel. Za to vam ne treba novac iz gradskog proračuna. A ni osmijeh.

 Kad naletim na rupe na cesti ( svakodnevni događaj ) odmah ću stati i ispuniti gradski obrazac koji u sebi sadrži: Vaše ime, Vaša e-pošta, Predmet, Vaša poruka. Poslije će tražiti OIB i broj cipela. Ljudima se ne žuri. Početkom prošlog mjeseca razgovarao sam s pročelnikom za ceste i rupe (M. V.) da nam pospu kanal u koji se, zbog kiše, po tko zna koji put, dijelom pretvorila naša ulica Vinogradarski put na Martin bregu u centru Dugog Sela. Rekli su da već sutra izlaze na teren. Nisu rekli lokaciju. Dva tjedna  kasnije gradonačelnikovoj tajnici zbog iste stvari žalili su se moji susjedi. U računalu je tajnica pronašla samo dvije od niza naših peticija ( iz 2010. ). Ljubazno je zamolila da napišemo novu.

 Prošlog proljeća uz cestu kod vojarne u Domobranskoj ulici osam je dana ležala pregažena mačka. Bila je lako vidljiva iz automobila. Promatrao sam kako se napuhuje iz dana u dan. U gradskoj četvrti, u kojoj lisica nosi poštu, već smo prvi dan organizirali peticiju. Osam dana sam skupljao potpise i baš taj osmi dan gradski ju je Feliks ( S. K. ) konačno uočio. Propala nam peticija.

I za ovaj dopis trošim svoje slobodno vrijeme na ono što je gradska vlast dužna obavljati. Više mi ne pada na pamet danima tražiti ljude da  potpišu peticiju, čekati da se sastane gradska vlast i stavi istu na dnevni red, itd. (široki osmijeh). I tako prolazi godina za godinom. Mi galamimo, oni bace malo kamena i sve ponovno. Od osmijeha ne živi!

 Prijedlog gradonačelniku. Obucite se ponekad u odijelo običnog čovjeka (kao nekad kraljevi) da vas ne prepoznaju i provozajte se ujutro vlakom do Zagreba i nazad. Saznat će te više informacija o radu Vaše (ne i naše) gradske uprave nego što vam ih serviraju vaši istomišljenici. Za ovo treba imati želudac. Najgore je, kako se „šuška“ u vlaku, da gradski oporbeni vijećnici odavna na Vijeću govore o tome.

 

 

 NITKO NE RJEŠAVA PROBLEME OD VITALNOG ZNAČAJA ZA VAŠU LOKALNU SREDINU?

PIŠITE NAM, ISTRAŽUJEMO I OBJAVLJUJEMO!

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

PRESS - UCM

 

 Foto: DPCM

 

 

Autor: DPCM 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 434 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Strah od ilegalnih migranata je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja