Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Sudjelovali u pokušaju namještanja rezultata nogometnih utakmica u Srbiji, Makedoniji i Češkoj

Europol: U Hravtskoj i Sloveniji razbijena mreža za sportsku korupciju

 

Europol

 

PRESS

 

 

Pripadnici slovenske policije u suradnji s hrvatskom policijom i Europolom u ponedjeljak su razbili međunarodnu mrežu organiziranog kriminala uhitivši 11 osoba pod sumnjom sudjelovanja u organizaciji ilegalnog klađenja i koruptivnih radnji vezanih za namještanje ishoda nogometnih utakmica, objavio je Europol u službenom priopćenju na službenom internetskom portalu.

 

Istražne radnje u ovom slučaju počele su u ožujku ove godine, a rezultirale su zajedničkom akcijom u kojoj je pretraženo 11 kuća i 13 vozila na području Slovenije te dvije kuće i dva vozila koja su se nalazila u Hrvatskoj. U akciji je zaplijenjeno 35 računala, 32 mobitela, 19.650 eura u gotovini, 38.500 eura u krivotvorenim novčanicama te dva vozila.

...

Organizirana skupina je kreirala različite internetske stranice koje su služila kao platforma za klađenje u ilegalnim azijskim kladionicama na namještene sportske događaje koji su se odvijali u Europi. 

Osumnjičenici se terete da su sudjelovali u pokušaju namještanja rezultata nogometnih utakmica u Srbiji, Makedoniji i Češkoj.

Kako bi prikrili indentitet, kriminalci su se koristili raznim servisima za transfer novca te preko internetske banke ostvarene dobitke prebacivali na račune raznih 'off-shore' kompanija.

Sportska korupcija je ozbiljan zločin i globalno raširen fenomen. Ova međunarodna istraga je pokazala koliko su sofisticirane metode pojedinih kriminalnih skupina uključenih u sportsku korupciju, koje koriste nove načine djelovanja kako bi ostvarile veliku zaradu, ali i investirale novac zarađen drugim ozbiljnim kriminalnim radnjama, izjavio je u priopćenju Europolov stručnjak za sportsku korupciju Sergio D'Orsi.

 

Svih 11 osumnjičenika optuženo je za organizirani kriminal, sportsku korupciju i ilegalno klađenje.

 

 

PRESS - UCM

 

 Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

 

Priredio: DPCM

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 362 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com