Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Za TV osobu godine  nominirani su Daniela Trbović i Mislav Togonal

"Večernjakova ruža" za najpopularnije medijske i glazbene osobe

 

Večernjakova ruža

 

PRESS

 

 

Hrvatska radiotelevizija (HRT) zastupljena je u više od polovice ovogodišnjih nominacija za Večernjakovu ružu, tradicionalni  izbor Večernjega lista u kojemu se u sedam kategorija biraju najpopularnije medijske i glazbene osobe te televizijske i radijske produkcije.

 

Riječ je o osobama koje su se svojim radom ili ostvarenjem istaknule na medijskoj sceni te o najpopularnijim televizijskim ili radijskim emisijama iz svih područja djelatnosti, od politike do sporta. 

...

Dodjeljuje se ukupno sedam nagrada, odnosno u svakoj kategoriji po jedna, za ostvarenja od siječnja do prosinca 2017. godine na području Republike Hrvatske. Odluku o nominacijama donosi stručni ocjenjivački sud u kojemu su dugogodišnja televizijska urednica Ksenija Urličić, glazbeni producent Nikša Bratoš, glazbenik i dizajner Ivica Propadalo, redatelj Dalibor Matanić, doajen radijskoga novinarstva Vojo Šiljak, televizijska legenda Miroslav Lilić te Večernjakov stručni tim: novinarke Ivana Carević i Maja Carna čelu s pomoćnicom glavnoga urednika Večernjega lista i voditeljicom projekta Večernjakova ruža Mirjanom Žižić. Ukupno je pet nominiranih u svakoj kategoriji, a konačnu odluku o dobitnicima donose čitatelji Večernjega lista putem kupona, telefonskih poziva i SMS-ova.

U kategoriji TV osoba godine nominirani su Daniela Trbović i Mislav Togonal. Daniela Trbović tijekom 2017. godine posebno se istaknula kao voditeljica emisije Žene, povjerljivo, a Mislav Togonal spretno je vodio žustre rasprave o svim aktualnim temama u HRT-ovoj informativno-političkoj emisiji Otvoreno.

U kategoriji Radijska osobe godine nominirani su Ljudevit Grgurić Grga, Mladen Kušec i Dubravka Družinec Ricijaš. Ljudevita Grgurića Grgu slušatelji su prepoznali u izvrsnoj emisiji Gladne uši Hrvatskoga radija (HRT – HR) ovjenčanoj brojnim nagradama, među ostalim i radijskim Oscarom – Brončanim mikrofonom. Uz Grgu, među nominiranim HRT-ovcima našao se i doajen Mladen Kušec, čiji razgovori s djecom u emisiji Bijela vrana Hrvatskoga radija (HRT – HR) zasluženo imaju kultni status, baš kao i emisija Zagonetno putovanje. Dubravka Družinec Ricijaš svakoga utorka na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) o prometu i prometnim temama govori u popularnoj i rado slušanoj kontaktnoj emisiji Konvoj.

U kategoriji Televizijsko glumačko ostvarenje godine nominirani su Vinko Kraljević, Dejan Aćimović, Goran Bogdan i Ksenija Marinković. Vinku Kraljeviću uloga u HRT-ovoj seriji Čuvar dvorca donijela je nagradu za najbolju mušku ulogu u dramskoj seriji na Pulskome filmskom festivalu. Dejan Aćimović režirao je igrani film te televizijsku seriju Anka, nastalu prema romanu Mate Lovraka, koja je nedavno prikazana na Hrvatskoj radioteleviziji. Zapažene su i njegove uloge u igranome filmu Ustav Republike Hrvatske i televizijskoj seriji Počivali u miru, čija se treća sezona upravo prikazuje na Hrvatskoj radioteleviziji. Goran Bogdan jedan je od najpopularnijih glumaca koji je prošle godine briljirao u filmu HRT-ova redatelja Branka Schmidta Agape, a Ksenija Marinković ostvarila je odličnu žensku ulogu u filmu Ustav Republike Hrvatske i novoj HRT-ovoj humorističnoj seriji Ko te šiša.

U kategoriji Televizijska emisija godine nominirane su zabavno-glazbena emisija A-strana te dokumentarne emisije Hrvatski velikani i Stambeno pitanje. Voditelji Duško Ćurlić i Ivan Vukušić u hvaljenoj A-strani ugostili su poznata imena hrvatske glazbene scene, a popularnim su se zvijezdama u izvedbi bezvremenskih hitova pridružile mlade pjevačke nade. U dokumentarno-zabavnoj seriji Hrvatski velikani Robert Knjaz prikazao je zanimljive i nepoznate detalje o domaćim povijesnim osobama, a dokumentarna serija Silvane Menđušić Stambeno pitanje kroz osam nastavaka prati kako su se politika i ratovi, dekreti i zakoni, revolucije i tranzicije, birokracija i administracija prelamali preko sudbina starih i novih vlasnika stanova i kuća, ukratko – naših domova.

U kategoriji Radijska emisija godine nominirane su kultna emisija Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) Andromeda i emisija AT klub HRT – Radija Pula. Andromeda je prva specijalizirana emisija o astronomiji, astrofizici i astronautici u hrvatskome radijskom eteru koja je s emitiranjem počela prije dvadeset godina na inicijativu nedavno preminule urednice i novinarke Tanje Devčić te uz potporu dugogodišnjega voditelja Planetarija Tehničkoga muzeja u Zagrebu, danas stručnoga suradnika u emisiji Ante Radonića. AT klub glazbena je emisija HRT – Radija Pula koja ispunjava glazbene želje slušatelja te ugošćuje glazbene zvijezde.

U kategoriji Novo lice godine nominirani su Lucija Kajić i Filip Vidović, Ivan Dorian Molnar te Mia Petričević. Lucija Kajić i Filip Vidović izvrsno su se snašli u HRT-ovoj zabavnoj emisiji Daj pet(ak) urednice Mirne Dvorščak. Ivan Dorian Molnar novo je HRT-ove lice podnevnoga Dnevnika, a novinarski zanat brusio je u HRT-ovim emisijama Dobro jutro, Hrvatska, Znanstveni krugovi te na HRT – Radiju Rijeka i HRT – Radiju Sljeme. Mia Petričević za svoj je debi u filmu Ne gledaj mi u pijat dobila Zlatnu arenu na Pulskome filmskom festivalu za najbolju žensku ulogu, a film je ostvaren u koprodukciji Kinorame, tvrtke Beofilm iz Danske te Hrvatske radiotelevizije.

Dodjela nagrade Večernjakova ruža održat će se u petak 16. ožujka 2018. godine u Hrvatskome narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu, a moći će se pratiti i u izravnome prijenosu na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2). Sve pojedinosti o projektu te upute za glasovanje za nominirane kandidate dostupne su na mrežnim stranicama Večernjega lista.

 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. Boris Scitar/Večernji list

Priredio: DPCM

Izvor: HRT

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 253 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com