Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Prema sustavu kvota, Hrvatska je preuzela obvezu primiti 1583 azilanata

HRW pozvao UN da istraži kršenja prava migranata u Hrvatskoj

 

Azilanti

 

PRESS

 

 

 

Organizacija za zaštitu i promicanje ljudskih prava Human Rights Watch (HRW) preporučila je Odboru za prava djeteta Ujedinjenih naroda da pozove Hrvatsku da istraži navodno neetično postupanje nad djecom migrantima i tražiteljima azila, stoji u objavi organizacije u ponedjeljak.
 
 

HRW, neprofitna i nevladina organizacija osnovana 1978. koja se sastoji od oko 400 članova iz cijelog svijeta, pozvala je UN-ov Odbor i da od Hrvatske zatraži pristup azilu i pravedne procedure za one koji su na njezinom teritoriju ili na granicama.

...

Organizacija navodi kako je Hrvatska tijekom 2017. vraćala tražitelje azila i migrante koji su ušli u Hrvatsku iz Srbije ne procesirajući njihove zahtjeve za azilom.

Dodaje se kako je u srpnju Europski sud pravde presudio da je Hrvatska prekršila zakone EU-a dopustivši tražiteljima azila da prijeđu u Sloveniju i Austriju bez provjere njihovih zahtjeva. HRW navodi kako su tražitelji azila i djeca izbjeglice i dalje žrtve društvene izolacije te da imaju poteškoća u pristupu obrazovanju i učenju jezika.

Dodaje kako su djeca bez pratnje stavljena u institucije za djecu koja nemaju odgovarajuće kapacitete za njihovu zaštitu i brigu, te da samo jedno od 30 neregistrirane djece pohađa akademsku godinu 2017./2018.

Ta je organizacija u siječnju izvijestila kako je Hrvatska do kolovoza 2017. primila 1262 zahtjeva za azilom, od kojih je 76 tražitelja dobilo neki oblik zaštite, dok je do kraja rujna Hrvatska iz Grčke i Italije preuzela 78 azilanata.

Prema najnovijim službenim podacima, Hrvatska je do kraja prošle godine primila 60 ljudi iz Grčke, 21 osobu iz Italije i sedam sirijskih obitelji iz Turske koje broje 48 ljudi. Prema sustavu kvota, preuzela je obvezu primiti 1583 azilanata.

 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. HINA/ Damir SENČAR/ ds

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 184 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2018. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja