Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

UCM

Vježba "SABER STRIKE-18" godišnja je vježba koja se ove godine osmi puta provodi pod vodstvom Zapovjedništva američke vojske za Europu
Pripadnici OS RH na vježbi "SABER STRIKE-18"
 
Saber Strike-18
 
 

PRESS

 

 

 

Svečanom ceremonijom postrojavanja dijela postrojbi u glavnom gradu Republike Litve Vilniusu, u nedjelju, 3. lipnja 2018. označen je službeni početak vježbe "SABER STIRIKE-18" u kojoj sudjeluju i pripadnici Hrvatske vojske koji se u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti nalaze u Litvi i Poljskoj.

 

Vježba "SABER STRIKE-18" godišnja je vježba koja se ove godine osmi puta provodi pod vodstvom Zapovjedništva američke vojske za Europu (U.S. Army Europe, USAEUR). Cilj vježbe je podizanje borbene spremnosti i interoperabilnosti savezničkih snaga i provjere sposobnosti brzog razmještaja združenih NATO snaga vrlo visoke spremnosti (Very High Readiness Joint Task Forces, VJTF).

...

Ova intergranska NATO vježba provodi se do 15. lipnja 2018., na teritoriju četiri države, i to Republike Estonije, Republike Latvije, Republike Litve i Republike Poljske, a u provedbi sudjeluje  više od 18 000 pripadnika oružanih snaga iz 19 zemalja: Češke, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Hrvatske, Italije, Kanade, Latvije, Litve, Makedonije, Nizozemske, Norveške, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Španjolske, Velika Britanije, SAD-a te NATO strukture.

U provedbi vježbe angažirane su i NATO snage ojačane prednje prisutnosti (eFP BG) kao i NATO zapovjedna struktura kroz NATO Force Integration Units (NFIUs) razmještene na području ove četiri države.

Zapovijedanje vježbom dodijeljeno je Multinacionalnom korpusu Sjevero-Istok (Multinational Corps North East, MNC-NE) u Republici Poljskoj.

 

Saber Strike-18

 
 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. OSRH / 1. HRVCON-a eFPBG-DEU

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 336 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Nove objave

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja