Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

MVEP

"Djelatnici veleposlanstva u stalnoj su komunikaciji s većinom obitelji hrvatskih državljana"
Predstavnik hrvatskog veleposlanstva sutra kod pritvorenih navijača u Beogradu
 
Beograd
 
 

PRESS

 

 

Predstavnik hrvatskog veleposlanstva u Srbiji posjetit će u srijedu navijače Hajduka u pritvoru u Beogradu, objavilo je u utorak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

 

Hrvatski diplomat obići će 13-oricu pripadnika Torcide u okružnom zatvoru u Beogradu, gdje im je određen pritvor do 30 dana.

...

Srbijanska policija uhitila je prošli tjedan 27-oricu navijača Torcide koji su na putu u Bugarsku divljali na benzinskoj postaji "Mola" kod Beograda.

Četrnaestorica su osuđena za krađu i izdržavaju kaznu od 15 dana zatvora u Padinskoj skeli, a 13-orica su zadržana u okružnom zatvoru u Beogradu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo.

Sud u Beogradu nije naveo o kojim se kaznenim djelima radi, ali je u prethodnim izvješćima policije i suda navedeno da je jedan od uhićenih osumnjičen za ispisivanje grafita sa ustaškim znakovljem.

U MVEP-u kažu da su uprave zatvora potvrdile da je svim hrvatskim državljanima omogućen kontakt s obiteljima i odvjetnikom te da nitko nije zatražio konzularnu pomoć.

"Djelatnici veleposlanstva u stalnoj su komunikaciji s većinom obitelji hrvatskih državljana, koji su potvrdili kontakt sa svojim članovima obitelji zadržanim na području Srbije. Veleposlanstvo je i u stalnom kontaktu s odvjetnikom hrvatskih državljana te nije zaprimilo informacije koje bi ukazivale na eventualno kršenje njihovih prava", priopćio je MVEP.

Navijači Torcide su, na putu u Bugarsku gdje je Hajduk u Sofiji igrao sa Slavijom, na benzinskoj crpki "Mola" u beogradskom prigradskom naselju Vrčin u četvrtak ujutro ukrali robu vrijednu oko 200.000 dinara (1680 eura).

Jedan je pripadnik skupine osumnjičen za ispisivanje grafita s ustaškim znakovljem.

 

 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: Ilustracija DPCM

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 473 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com