Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

OSRH

Časnički namjesnik Željko Bilić primio najviše odličje vojske SAD-a za strane pripadnike "Meritorious Service Medal"
Odlikovan hrvatski dočasnik u misiji "Odlučna potpora" u Afganistanu
 
Odlikovanje
 
 

PRESS

 

 

 

 

Časnički namjesnik Željko Bilić odlikovan je po završetku sudjelovanja u misiji "Odlučna potpora" u Islamskoj Republici Afganistanu, i to odličjem vojske Sjedinjenih Američkih Država za pripadnike stranih vojska pod zapovijedanjem Zapovjedništva za pomoć u sigurnosnoj tranziciji (Combined Security Transition Command – Afghanistan).

 

Primio je najviše odličje vojske SAD-a za strane pripadnike "Meritorious Service Medal" koje se dodjeljuje za ostvareni doprinos u toj misiji, a tim je povodom upriličena i svečanost, održana tijekom primopredaje dužnosti savjetnika - prvog dočasnika Savjetničkog tima za obrazovne institucije Afganistanske vojske (AIAT).

...

Časnički namjesnik Željko Bilić je kao pripadnik 8. hrvatskog kontingenta obnašao najvišu dočasničku dužnost u sastavu AIAT-a, gdje je obavljao savjetodavne zadaće za najviše dočasnike afganistanskih institucija za obuku i izobrazbu - Nacionalnog vojnog učilišta Maršal Fahim, Zapovjedništva za obuku, izobrazbu i doktrinu te Vojnog obučnog središta u Kabulu.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Pokazanim doprinosom u savjetovanju te suradnjom s koalicijskim partnerima i savjetničkim timom u čijem je sastavu djelovao nastavio je utvrđivati prepoznatljivost hrvatskog doprinosa u misiji, na tragu postignuća svojih prethodnika na toj dužnosti. 


U svojoj karijeri časnički namjesnik Bilić je već obnašao dužnosti prvog dočasnika i savjetnika u okviru hrvatskog kontingenta u misijama u Afganistanu, a ova dužnost je najviša dočasnička dužnost koju je obnašao u međunarodnim vojnim operacijama. 

Načelnik Uprave za razvoj snaga njemački brigadni general Schneider i ravnatelj tima AIAT-a brigadir Jeremy Pughe-Morgan istaknuli su iznimnu važnost ove najviše dočasničke dužnosti u timu, kao i zadovoljstvo pomnim hrvatskim odabirom dočasnika za obnašanje te dužnosti, te iznimnim rezultatima koje su oni, baš kao  i čn Bilić, ostvarili. 

Na kraju svečanosti časnički namjesnik Željko Bilić zahvalio je na potpori i suradnji te je potom predao amblem AIAT-a svome nasljedniku, časničkom namjesniku Predragu Cukrovu, poručivši kako od njega očekuje nastavak započetih projekata i zaželjevši  mu uspješan angažman u misiji u sklopu 9. hrvatskog kontingenta.

 

Odlikovanje

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. HRVCON

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 237 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Hrvatsko nebo čuvat će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja