Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRZ

 Voditelj obuke N. Perović: Prvi samostalni letovi pružit će im dodatno samopouzdanje i energiju za nastavak školovanja
Kadeti u Zemuniku izveli prve samostalne letove na Pilatusu
 
Kadeti
 
 

PRESS

 

 

 

Kadeti 24. naraštaja hrvatskih vojnih pilota izveli su u petak, 7. prosinca 2018. prve samostalne letove na avionima Pilatus PC-9M u Eskadrili aviona (EA) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

 

Prije prvog samostalnog leta, četvorica kadeta uspješno su položili ispitne letove pod vodstvom ovlaštenih ispitivača letenja, što je ujedno bila zadnja provjera spremnosti kadeta za samostalnu izvedbu letova na Pilatusu PC-9M.

...

Svaki pokret kadeta u zraku kroz tri školska kruga iznad piste u Zemuniku pozorno su pratili njihovi nastavnici letenja  koji su im nakon završetka letova uputili i prve čestitke.

Voditelj obuke bojnik Nino Perović izrazio je zadovoljstvo što je još jedan naraštaj polaznika koji se školuju za pilote aviona potvrdio spremnost nastavka školovanja.

"Prvi samostalni letovi pružit će im dodatno samopouzdanje i energiju za nastavak školovanja. Polaznici su već na temeljnoj obuci na avionu ZLIN-242L pokazali dobre rezultate, a nastavkom obuke na Pilatusu potvrdili su potencijal koji treba sustavno "brusiti"  do one zadnje stepenice u njihovom školovanju", istaknuo je bojnik Perović.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Kadet Antonio Donadić iz Rijeke nakon samostalnog leta kazao je kako je podigao razinu samopouzdanja i vjere u sebe te spoznao moć aviona Pilatusa. "Definitivno želim biti borbeni pilot i ponosni čuvar neba naše Domovine", istaknuo je kadet Donadić koji je nakon prve analize s nastavnikom letenja, radost samostalnog leta podijelio sa obitelji i djevojkom.

Za Bruna Buluma iz Metkovića svako odvajanje od zemlje u kabini aviona je neopisivo i motivirajuće. "Samostalni let je neponovljiv osjećaj i iskustvo kojem sam se veselio od prvog dana obuke", iznio je kadet Bulum.

Polaznik obuke Martin Škrtić iz Duge Rese osjećao je potpunu slobodu i samostalnost. "Jedino sam se mogao osloniti sam na sebe, donositi odluke u letu koristeći usvojena znanja iz obuke i to je ono što me ispunjava i motivira u nastavku školovanja", kazao je Škrtić.

Kadet Lovre Krnić iz Zadra također je uspješno izveo prvi samostalni let na Pilatusu. "Obuka je zahtjevna, ali imamo vrhunske nastavnike letenja i uz njihovu podršku sigurni smo i spremni za nove izazove. Volim raditi s ljudima pa mi je želja postati nastavnik letenja i svakako u budućnosti borbeni pilot HRZ-a", poručio je kadet Krnić.  

U nastavku obuke kadeta 24. naraštaja hrvatskih vojnih pilota slijedi usvajanje sadržaja iz razdjela osnovnog i naprednog akrobatskog letenja, a na kraju svakog razdjela, kadete očekuje novi test polaganja ispitnih letova te provedba samostalnih letova.

 

Kadeti

 Foto: 1.  HRZ / R. Ribarić, L. Parlov, M. Karačić

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 246 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com