Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRVCON

Pored izvršavanja glavnih vojnih zadaća, rad u multinacionalnom okruženju prilika je i za predstavljanje naše domovine i njezine kulturne baštine
Hrvatska večer u Poljskoj
 
HRVCON - Poljska
 
 

PRESS

 

 

 

Pripadnici 3. hrvatskog kontingenta iz sastava Borbene grupe – Poljska, uz Veleposlanstvo RH u Republici Poljskoj i vojnog izaslanika brigadira Jugoslava Jozića sudjelovali su u organizaciji "Hrvatske večeri" koja je održana u ponedjeljak 17. prosinca 201. u poljskom gradu Gizyckom, u sklopu koje je održan koncert Klape Sagena.

 

Koncertu u okviru „Hrvatske večeri“, uz brigadira Jozića i djelatnike hrvatskog veleposlanstva nazočili su poljski civilni i vojni dužnosnici, te predstavnici američke, britanske i rumunjske sastavnice Borbene grupe Poljska.

...

Tako je "Hrvatska večer" domaćinima – Poljacima i saveznicima iz sastava Borbene grupe, približila hrvatsku tradiciju i kulturu kroz klapsko pjevanje. 

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

U Poljskoj se trenutno nalazi 3. HRVCON u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence).

U međunarodnom okruženju, na vojnom poligonu "Bemowo Piskie" hrvatski vojnici svakodnevno provode zajedničko uvježbavanje i obuku s pripadnicima drugih oružanih snaga s ciljem povećanja interoperabilnosti među saveznicima.

Pored izvršavanja glavnih vojnih zadaća, rad u multinacionalnom okruženju prilika je i za predstavljanje naše domovine i njezine kulturne baštine.

 

HRVCON - Poljska

 Foto: 1. OSRH / ČOJI 3. HRVCON eFPBG-USA

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 331 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com