Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

PRIOPĆENJE

"Ivan Penava štiti mir i red u gradu boreći se protiv mržnje, kaosa i razdora koje širi dogradonačelnik iz reda srpske manjine Srđan Milaković"
Branitelji (UZBDV): Podrška gradonačelniku Vukovara
 
Penava
 
 

PRESS

 

 

 

PRIOPĆENJE UDRUGE ZAGREBAČKI DRAGOVOLJCI BRANITELJI VUKOVARA

 

 

Na Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, dan kada nas je kao samostalnu i neovisnu državu priznala međunarodna zajednica, umjesto ponosa, umjesto zahvale i odavanja počasti prvom Predsjedniku, umjesto zahvale hrvatskim braniteljima koji su najzaslužniji što se taj dan dogodio prije 27 godina, a bio priželjkivan i sanjan stoljećima, umjesto slavlja i zahvale svakoj Hrvatici i Hrvatu, mi zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara zgroženi smo napadima na vukovarskog gradonačelnika gospodina Ivana Penavu.

 

Svjedočimo posljednjih godina razarajućoj moći riječi, pogubnije su od mača. Lako se izriču no razornost im je jača od ispaljene granate.

...

Saborskom zastupniku Glavašu čudno je kako se lokalni političar jednog malog grada usudi ulaziti u visoku sferu politike te je čak i priprijetio gradonačelniku Penavi, propuštajući osuditi djelovanje Srđana Milakovića koji godinama oslobađajuću i legitimnu vojno-redarstvenu akciju Oluju naziva etničkim čišćenjem te takvim izjavama širi mržnju i prijeti svim Hrvatima u Vukovaru, bez obzira na njihovu etničku pripadnost.

Izjavom kako je posao lokalnog političara na vlasti da brine o gradu Vukovaru, a ne da vodi nacionalnu politiku zgrozio nas je ministar uprave Lovro Kušćević. Ministar reče kako svi znamo tko je bio agresor u Vukovaru, svi znamo tko su bili branitelji u Vukovaru što očito nije istina, jer Milaković optužuje Hrvate za početak rata u Hrvatskoj negirajući otvoreno velikosrpsku agresiju. Ministar Kušćević propustio je djelovati sukladno svojim dužnostima i ovlastima što je nedopustivo, jer izjave Srđana Milakovića otvoreni su udar na državu.

Uz Pupovca predsjednika stranke koju je osnovao ratni zločinac, Vukovar je ovih dana izložen novim nedopustivim napadima dogradonačelnika iz reda srpske manjine Milakovića koji javno i otvoreno nasrće na veličanstvenu pobjedu nad velikosrpskom agresijom. Provodi tako Srđan Milaković Memorandum 2 SANU odnosno velikosrpski program i ideologiju koja je poražena u Domovinskom ratu. Nije to jedino što si dozvoljava čovjek koji je u Vukovaru izabran tek s nešto više od 700 glasova, i koji uporno odbija priznati srbijanske ratne zločine i agresiju na Vukovar i Hrvatsku. Morbidno je kako pokušava iskriviti činjenice te optužiti Hrvate kako su započeli rat. Pitamo se što je s nadležnim institucijama, zašto se tako dugo oteže sa sankcijama ne samo za govor mržnje nego i direktno podrivanje ustavnopravnog poretka.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Mudrošću prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana koji je kazao kako je bolji razum od oružja Hrvatska je na miran način reintegrirala svoj teritorij okupiran od strane srbočetničkog agresora i JNA, kojom je zapovijedao vojni i politički vrh Srbije. Iskazujući milost, izlazeći u susret onima koji nisu željeli Hrvatsku nego se zdušno borili protiv nje očekivali smo kako za proces reintegracije u hrvatsko društvo ipak neće trebati toliko godina. No što učiniti s onima koji sada vrijeme pokušavaju vratiti natrag? I kada to rade svjesno i namjerno ne mareći za dobrobit svoje zajednice? Na Dan kad se obilježava mirna reintegracija Podunavlja, Srđan Milaković ponovno nasrće na srpsku etničku zajednicu u Hrvatskoj. Nasrnuo je na one koji dišu za Vukovar, koji udišu Vukovar, koji su branili, ali dan danas kroz obranu Vukovara brane svoju Domovinu. Suživot znači uključivost, međusobno poštovanje i djelovanje u duhu zajedništva. Ne postiže se to getoizacijom, ne postiže se to namjernim isključivanjem iz hrvatskog sustava, ne postiže se to stvaranjem parasustava niti krivotvorenjem povijesti. Različitost jest bogatstvo, ali isključivost nije. Hrvatska je nacionalna država koju čine svi njezini državljani bez obzira na njihovu vjeroispovijest i etničku pripadnost.

Stoga imamo puno moralno pravo zahtijevati od Srđana Milakovića da javno prizna srpsku agresiju na Vukovar i Hrvatsku te da javno prizna oslobađajuću i legitimnu vojno-redarstvenu akciju Oluju. Ukoliko to ne učini zahtijevamo da odstupiti s dužnosti dogradonačelnika Vukovara, a od odgovornih i nadležnih institucija očekujemo postupanja sukladno zakonu protiv svih koji podrivaju temelje Hrvatske Države. Ministrima, zastupnicima i novinarima koji zadnjih dana napadaju gradonačelnika Vukovara poručujemo neka usmjere svoju pozornost na stvarnog kreatora nemira, nacionalne netrpeljivosti i razdora.

Javno izražavamo punu podršku gradonačelniku Ivanu Penavi koji štiti mir i red u gradu boreći se protiv mržnje, kaosa i razdora koje širi dogradonačelnik iz reda srpske manjine Srđan Milaković.

 Foto: 1. DPCM

 

Autor: Zorica Gregurić

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 188 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com