Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Cilj posjeta bio je upoznavanje s najvišom hrvatskom znanstvenom i umjetničkom institucijom

 
HAZU
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) Velimir Neidhardt primio je u ponedjeljak, 6. svibnja 2019. polaznike 21. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, predvođene načelnikom Ratne škole brigadirom Mijom Kožićem, u pratnji  prodekana za vojnu izobrazbu brigadira Mire Čolića i načelnika Katedre strategije brigadira Andrije Platužića.

 

Cilj posjeta bio je upoznavanje s najvišom hrvatskom znanstvenom i umjetničkom institucijom, a akademik Neidhardt predstavio je ustrojstvo HAZU-a, prošlost Akademije i njene najistaknutije članove.

...

Polaznicima Ratne škole objasnio je okolnosti u kojima je Akademija 1861. osnovana te način na koji djeluje danas, a upoznao ih je i sa znanstvenim projektima kojima HAZU daje značajan doprinos cjelokupnom hrvatskom društvu.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti organizirala je preko stotinu znanstvenih skupova u kojima su valorizirana djela zaslužnih pripadnika hrvatskoga naroda tijekom cjelokupne njegove povijesti. 

Polaznicima Ratne škole predstavljen je način na koji Akademija potiče i organizira znanstveni rad i zalaže se za primjenu postignutih rezultata, razvija umjetničku i kulturnu djelatnost te brine o hrvatskoj kulturnoj baštini i njenoj afirmaciji u svijetu. HAZU također objavljuje rezultate znanstvenih istraživanja i umjetničkog stvaralaštva te daje prijedloge i mišljenja za unapređivanje znanosti i umjetnosti na područjima koja su od osobite važnosti za Republiku Hrvatsku.

Nakon predavanja, polaznici su u pratnji Dobriše Skoke razgledali Strossmayerovu galeriju starih majstora te Bašćansku ploču u atriju palače HAZU.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 255 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com