Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
PRESS
PRENOSIMO
Na hodočašću sudjeluje oko 12 000 tisuća vojnika i policajaca iz cijeloga svijeta, među kojima je 888 hrvatskih hodočasnika

Otvoreno 60. međunarodno vojno hodočašće u Lourdesu

 

Lourdes

 

PRESS

 

 

Svečanom povorkom orkestara, stjegova i izaslanstava četrdesetak zemalja u petak, 18. svibnja 2018. godine, u bazilici Sv. Pija X. u Lourdesu, započelo je 60. međunarodno vojno hodočašće (P.M.I.). Otvorenju je nazočio državni tajnik Zdravko Jakop, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića.

 

Ovogodišnje 60. međunarodno vojno hodočašće odvija se pod geslom „Mir na zemlji“ (Pacem in Terris).

...

Sve hodočasnike pozdravio je francuski vojni biskup mons. Antoine de Romanet, te je zatim upalio svijeću - svjetlo 60. međunarodnog hodočašća.

Na otvorenju je pročitana poruka pape Franje upućena svim vojnim i policijskim hodočasnicima i njihovim obiteljima u Gospinome svetištu.

"Vaša kršćanska vjera i vaša ukorijenjenost u Bogu mogu vam samo pomoći u ostvarivanju borbenih zadaća za pravedne razloge i u održavanju reda, sigurnosti i zaštite ljudi, koje se od vas tako često traže na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Neka zapovjednici otkrivaju u Kristu svjetlost pravednih i razumnih odluka, promičući mir i služeći na dobro svih. I neka vojnici, koji moraju biti poslušni, nalaze u Isusu veliki spokoj u požrtvovnosti svojih života. Upravo je zbog Isusove žrtve na križu moguće prihvatiti smrt za život drugih", ustvrdio je.

 

Lourdes

 

Na hodočašću sudjeluje oko 12 000 tisuća vojnika i policajaca iz cijeloga svijeta, među kojima je 888 hrvatskih hodočasnika. Hodočašćem zapovijeda zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković.

Hodočašće organizira Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj na čelu s vojnim biskupom mons. Jurom Bogdanom, uz potporu ministarstava obrane, unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja.

Hodočašće završava svečanim koncelebriranim euharistijskim slavljem u nedjelju, 20. svibnja 2018. godine.

 

 

Foto: MORH/M.Čobanović

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 367 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com