Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Unatoč trenutačnoj situaciji vezanoj uz koronavirus, vjeruju da će zanimanja za nove sadržaje biti jer je odlazak u prirodu - zdrava odluka

Park prirode Velebit predstavio nove šetnice i najavio sezonu

 
Velebit

 

PRESS

 

 

Park prirode Velebit predstavio je nove šetnice na Baškim Oštarijama te najavio sezonu.

 

Unatoč trenutačnoj situaciji vezanoj uz koronavirus, vjeruju da će zanimanja za nove sadržaje biti jer je odlazak u prirodu - zdrava odluka.

...

Svake godine sve je više posjetitelja srednjeg Velebita, parka prirode. A od ove godine uz poučne staze Terezijanu i Premužićevu uređene su još dvije.

- Kroz program ruralnog razvoja Republike Hrvatske izgradili još dvije poučne staz - poučna staza Pod Filipov kuk i poučna staza Stupačinovo i Veliki Papratnjak, rekla je za HRT-ov Regionalni dnevnik Marija Maras, stručni suradnik edukator, JU PP Velebit.

Od ove godine novost će biti i panoramski vlakić, a uz prirodne ljepote sve će povezivati velebitske legende.

- Okosnica cijele priče ustvari je uvođenje legende i priče o vili Velebita u predstavljanje zaštićenog područja Parka prirode Velebit, kaže Ana Brkljačić, ravnateljica JU PP Velebit.

U pomoć su pozvali studente Visoke učiteljske škole u Gospiću kako bi oni osmislili sadržaje u objektima i na stazama. Pedesetak studenata tako je izašlo u prirodu tragajući za inspiracijom za kreativnu suradnju s parkom prirode i općinom Karlobag koja uz Hrvatske šume pomaže projekt.

- Mislim da nam je svima malo godilo da dođemo u prirodu, da se rasteretimo, kaže Lucija Atić iz 3. g. Visoke učiteljske škole Gospić. Dodaje da su ovdje došli da dobiju inspiraciju za slikanje.

Park prirode nastoji popularizirati prekrasne velebitske vrhove koji su sve posjećeniji.

- Najveći broj posjeta bilježimo na našim poučnim stazama na Terezijani koja je smještena na Baškim Oštarijama, na kojoj nudimo kraću i dužu turu, kaže voditeljica marketinga JU PP Velebit Ivana Svetić.

Posjet Parku prirode Velebit ne naplaćuje se, osim pojedinih atrakcija poput Zavratnice ili pak stručnog vođenja parkom.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: 1. Izvor

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

 

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 431 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com