Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

SPORT

Najefikasnija je bila Larissa Kalaus sa devet golova
EP: Novom pobjedom rukometašice Hrvatske osigurale prolazak u drugi krug
 
Rukometašice
 

PRESS:  Sport

 

 

RUKOMET

 

 

Hrvatske rukometašice upisale su i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u Danskoj, svladavši u nedjelju u Koldingu u skupini C reprezentaciju Nizozemske sa 27-25 (13-14), te su tako osigurale prolazak u drugi krug natjecanja.

 

Hrvatice su dobro krenule u susret i veći dio prvog poluvremena bile su u vodstvu, a u tri navrata imale su po tri gola prednosti, 4-1, 9-6 te 11-8 u 21. minuti. No, onda su u završnih devet minuta prvog dijela Nizozemke napravile seriju 6-2, te su na odmor otišle sa golom prednosti (14-13).

...

Drugo poluvrijeme rezultat je bio u egalu, nitko nije imao više od gola prednosti. Šest i pol minuta prije kraja Nizozemska je vodila 24-23, ali onda su Hrvatice zabile tri pogotka zaredom, mrežu protivnica zatresle su Josipa Mamić, Larissa Kalaus i Ćamila Mičijević, i to se pokazalo ključnim za pobjedu. 

Kod Hrvatske najefikasnija je bila Larissa Kalaus sa devet golova. Ćamila Mičijević postigla je šest, a Dora Krsnik četiri pogotka. U redovima Nizozemske najbolje su bile Lois Abbingh i Kelly Dulfer sa po pet golova.

U drugom susretu naše skupine Mađarska je svladala Srbiju sa 38-26 (20-11), a istaknula se Szandra Szöllosi-Zácsik sa deset golova.

Nakon dva kola Hrvatska ima četiri boda, Mađarska i Srbija po dva, a Nizozemska je bez bodova. U posljednjem kolu skupine C u utorak, 8. prosinca, sastaju se Hrvatska - Srbija (18.15 sati) i Nizozemska - Mađarska (20.30 sati). 

Po tri reprezentacije iz svake od četiri skupine idu u drugi krug natjecanja, gdje će se formirati dvije skupine sa po šest ekipa. Hrvatska se križa sa skupinom D u kojoj je Norveška već izborila prolazak u drugi krug, a za preostala dva mjesta bore se Rumunjska, Njemačka i Poljska.

 

 
 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

PRESS - UCM

Foto: EPA

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

 

 

Sport

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 354 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com