Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

SPORT

"Ponosna sam što smo osvojile još jedno zlato i tako potvrdile dominaciju u Europi"
EP: Hrvatska dominacija u parastolnom tenisu
 
Stolni tenis
 

PRESS:  Sport

 

 

STOLNI TENIS

 

 

Hrvatska parastolnoteniska reprezentacija vratila se s Europskog prvenstva u švedskom Helsingborgu s kompletom medalja - zlatom Anđele Mužinić i Helene Dretar Karić u ekipnoj konkurenciji, te u pojedinačnoj konkurenciji srebrom Pave Jozića, te broncom Anđele Mužinić.


Mužinić i Dretar Karić su još jednom potvrdile dominaciju u ekipnoj konkurenciji u Europi osvojivši četvrto uzastopno zlato.

...

Prvu ekipnu medalju osvojile su 2011. na EP-u u Splitu gdje su bile treće, a nakon toga nanizale su četiri europska zlata. Na svjetskim prvenstvima osvojile su broncu 2014. godine, te srebro tri godine poslije, a kruna njihove dosadašnje karijere je srebro osvojeno na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

- U Švedskoj smo odigrale sjajno. Bio je to jedan od naših najboljih turnira. Suparnice nisu imale nikakvih izgleda, toliko smo bile dominantne, rekla je Anđela Mužinić, dok je Dretar Karić dodala: - Ponosna sam što smo osvojile još jedno zlato i tako potvrdile dominaciju u Europi. Možda se činili lagano, ali iz svega stoji naporan rad i treninzi.

Mužinić je u Švedskoj osvojila i broncu u singlu.

- Očekivala sam više od trećeg mjesta. Međutim, vjerujem kako ću iz poraza u polufinalu izvući pouku. Možda je bolje da se takav poraz dogodio na EP-u, a na paraolimpijskim igrama, dodala je mlada Splićanka.

Anđela je do polufinala stigla bez izgubljenog seta, a u polufinalu je neočekivano izgubila od Talijanke Michaele Brunnelis s 2-3.

Mužinić i Dretar Karić su na posljednjim POI u Rio de Janeiru osvojile srebro upisavši se u povijest hrvatskog sporta osoba s invaliditetom kao osvajačice prvog ekipnog odličja na paraolimpijskim igrama. Sve ostale medalje osvojene su u pojedinačnoj konkurenciji. Obje se nadaju kako će iduće godine u Tokiju loviti novo odličje.

- Ja sam 99 posto unutra, otkrila je Anđela, dok je Helena dodala: Nadam se kako ću i ja biti na popisu putnika za Tokio. Bodovi se skupljaju do 31. ožujka iduće godine. Vjerujem kako ćemo i u Tokiju napasti neku od medalja.

U Švedskoj je bljesnuo i Pavao Jozić osvojivši srebro što je njegov najveći uspjeh u karijeri nakon što je 2017. u Laškom bio treći.

- Ovo mi je najveći uspjeh i najdraža medalja jer je osvojena u težoj kategoriji. U finalu sam bio fizički i mentalno iscrpljen i nisam uspio zadržati visok nivo igre, rekao je Jozić koji je u skupini pobijedio aktualnog svjetskog prvaka Španjolca Jordyja Moralesa.

- Bio je to sjajan meč, odigrali smo vrhunski, a na koncu sam ja ostvario pobjedu, dodao je Jozić.

Izbornik Emil Gubica je naglasio kako je hrvatska parastolnoteniska reprezentacija nastavila kontinuitet osvajanja medalja na velikim natjecanjima.

- Na EP-u je nastupilo više od 300 natjecatelja iz 38 zemalja, a mi možemo biti zadovoljni s tri medalje. Cure su u ekipnoj konkurenciji ostvarile vrhunski rezultat, Jozić je ostvario rezultat karijere, dok je Anđela osvojila i broncu u singlu. Sada nastavljamo pripreme za POI u Tokiju, a vjerujem kako i tamo možemo barem do jedne medalje, rekao je Gubica.

Predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom Dragan Rakić čestitao je osvajačima odličja, ali i ostalim hrvatskim reprezentativcima koji su nastupili na Europskom prvenstvu (Jelena ŠišićPervan RabeloMirjana Lučić, Tomislav Špalj).

- Osvojili smo tri medalje što je izvanredan rezultat. To je samo kontinuitet kvalitetnog rada u hrvatskom parastolnom tenisu, poručio je Rakić.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

PRESS - UCM

Foto: 1. scrshot HRT

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

Sport

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 505 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com