Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
Priopćenja/Reakcije

Otvoreno pismo predsjedniku Vlade RH

 
Andrej Plenković
 

 

PRESS

 

 

OTVORENO PISMO ANDREJU PLENKOVIĆU

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara okuplja Zagrepčane dragovoljce koji su početkom srbijansko-crnogorske i JNA agresije na Hrvatsku spremno stali u obranu svoje domovine znajući kako se ona ne brani na kućnom pragu nego tada u Vukovaru.

 

Stoga nam je nepojmljivo kako se na opetovane napada na našu domovinu Hrvatsku od strane visokog makedonskog državnog službenika ŠUTI.

 

Pozdravom “Za Dom Spremni” Hrvatsku smo branili i obranili kako bi bila uspješna i ponosna zemlja ponosnih ljudi. Taj je pozdrav ugrađen u temelje ove države kojoj ste Vi na čelu. Zato mi nećemo šutjeti kada oni koji su u poziciji i kojima je dužnost braniti čast i ugled Hrvatske to ne čine.

Kada ste došli na čelo hrvatske Vlade morali ste položiti prisegu: "Prisežem da ću dužnost člana Vlade savjesno i časno obnašati, poštivati Ustav, zakone i pravni poredak, te se zalagati za svekoliki napredak Republike Hrvatske." Zakon o Vladi Republike Hrvatske.

Sukladno članku 110. Hrvatskog Ustava tražimo da izvršite ustavnu obvezu kao predsjednik hrvatske Vlade te reagirate i zaštite ugled i čast Republike Hrvatske od bezočnih nasrtaja jednog visokog makedonskog državnog službenika. Obveza Vam je zatražiti od makedonske vlade očitovanje podržavaju li oni stav svog dužnosnika u kojem javno napada Hrvatsku kao fašističku zemlju, a hrvatsku vladu kao kriminalce.

 

Gorjan Tozija

 

Toziji ovo nije prvi napad na Hrvatsku u kojem se usudio jednu državu koja je teškom mukom i krvlju svojih ratnika izborila slobodu protiv srbijanskog fašizma nazivati fašističkom, a sveti pozdrav pod kojim je obranjena difamirati. O ovom skandalu je već nebrojeno objava u makedonskom tisku. Zašto se u Hrvatskoj šuti?

Predsjedniče Vlade nemate pravo šutjeti! Tražimo da sukladno hrvatskom Ustavu i pozitivnim zakonima Republike Hrvatske putem nadležnih institucija žurno reagirate spram makedonske vlade i stava njihovog viskokog državnog službenika te zaštitie čast i ugled naše domovine Hrvatske.

 

Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

 

Autor: Zorica Gregurić

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 290 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com