Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 

VjeroučiteljFormalnost ili snaga?

 

 

Vic: Zašto Crnogorci dolaze u Hrvatsku? Čuli su da nema posla.

Vjeroučitelj - Crne Mambe

Za vjernike uvijek ima posla, najviše na sebi. Jeste li provjetrili svoje srce? Većina se vjernika danas ponaša po zakonu kao i vjernici Isusovog vremena. Izjednačavali su vršenje dužnosti i vjeru. Crkvena pravila nalažu krštenje, pričest, krizmu,... i zadnji oproštaj od crkve, ženidbu. Hitlerov, kao i naš, glavni problem je srce. 

Većina vjernika ima sklerozu srca i smatraju da su dobri vjernici ako idu na misu. I vrag ide na misu i jako je zadovoljan našim "zujanjem".  Dobri vjernici i nisu vjernici. Isus ih uspoređuje  solju koja nema slanost, a takvu će sol ispljunuti.

Mt 5,13:"Vi ste sol zemlje. Ali ako sol obljutavi, čime će se ona osoliti? Nije više ni za što, nego da se baci van i da ljudi po njoj gaze." 

 Poznaješ li Isusa ili samo nešto znaš o njemu? Znanje o Njemu  daje Duh Sveti. Ne zahvati li nas ništa nećemo shvatiti o našem otkupljenju. Zato se događa da imamo uši a ne čujemo i imamo oči a ne vidimo. Bože sačuvaj da ga se ne sjetimo kad nešto "zaškripi". Neki ga se ni tada ne sjete. Ne treba ih žaliti.

Trpiš li zavapi Bogu. Osvježi se malo u njegovoj prisutnosti. Naše pouzdanje u Isusa znači oslanjanje koje i njemu stvara zadovoljstvo. A što mi najčešće radimo? Iscrpljeni okrećemo se od njega u svom umišljenom strahu da će nam zamjeriti što mu se nismo dugo javili. Isus nije ničije vlasništvo i pripada svima. Kad god želiš. On lomi sve okove, predrasude. Mnogi smatraju da će, postanu li povezaniji s Isusom, morati stalno raditi i zato se "kriju" od njega.

Imamo osjećaje za koje bismo voljeli da se nikada nisu pojavili. Osjećaji nisu grijeh, ali mogu nas na navoditi na grijeh. Skrivanje pred strahom stvara tjeskobu, a tako je jednostavno zazvati ime Isusovo i sve mu ispričati. Sve zna o nama, ali nas voli slušati, jer želi da mu baš ti ispričaš što te proganja.

Ne zaboravimo, ovaj je svijet u vlasti sotone, što nas ne treba fascinirati. Primjećujete li da imate stalne napasti baš u onome u čemu ste najslabiji? Nas treba zanimati Božji govor kroz ono što vidimo, čujemo, ono o čemu razmišljamo, kroz Sveto pismo. Budimo pozorni, bar onoliko koliko se žestimo oko politikantskih smicalica.

Nitko ne može ignorirati Isusa zauvijek. (Book, 5./ 2015.)

Starozavjetna knjiga Mudrih izreka uči nas: "Uzdaj se u Boga svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor." (Izr 3,5)

 

Kim Walker ("Sila koja lomi svaki lanac"): https://www.youtube.com/watch?v=ZgaY0na6J2o

Vjeroučitelj
 
 
 
 
 
2.8.2016.

Vjeroučitelj I.D.

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 336 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com