Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Piše: Snježana Vučković

Vrijeme je da se zauzme stav, naša država godinama krivo postupa’
LOŠO SASUO PALJBU PO HRVATSKOJ ZBOG OPTUŽNICE!
 
 

 

Piše: Snježana Vučković

 

Vijest iz Srbije kojom se potvrđuje optužnica protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota nije se ni ohladila, a već danas iz te zemlje stigao je još jedan udarac i to na najviše vojne činove HV-a.

Odvjetnik koji zastupa obitelji žrtava i preživjele žrtve na Petrovačkoj cesti u Oluji 1995., najavio je podizanje novih optužnica protiv admirala Davora Domazeta Loše, načelnika Obavještajne uprave Glavnog stožera HV-a u Oluji, brigadira Ilije Maričića, pomoćnika načelnika Glavnog stožera zaduženog za upotrebu Ratnog zrakoplovstva i generala Pavla Miljavca, šefa Operativnog tima A u Glavnom stožeru u vrijeme oba zločina, i na komunikaciji Bosanski Petrovac – Ključ i u Svodni.

 

Srbijanski odvjetnik “uzeo za zub” hrvatski vojni vrh

Odvjetnik Dušan Bratić navodi kako je konkretno Domazet Lošo osumnjičen kao suučesnik u donošenju odluke da se izvrši ovo djelo, a zatim “i za prikrivanje izvršenog zločina”, napominjući da barata “pisanim dokazima Hrvatske Vojske”.

Na naše pitanje što misli o najavljenoj kaznenoj prijavi, Davor Domazet Lošo reagirao je vrlo burno:

“Ima li potrebe da se očitavam nakon 27 godina? Naravno da nema! Naša vlast je ta koja se konačno treba očitovati!”, sasuo je paljbu po Hrvatskoj umirovljeni admiral.

 

Lošo vrlo ljut, za sve krivi Hrvatsko nečinjenje

“Naša država godinama krivo pristupa Domovinskom ratu i svemu što se tada događalo. Vrijeme je da kao institucija zauzme stav. Ne može se suditi niti progoniti pojedince imenom i prezimenom, ako znamo da smo postupali onako kako je tražila vlast. Dakle, Srbija planira podići optužnicu protiv admirala, a admiral je dio institucije. To nije osobno i nema veze s imenom i prezimenom”, jasan je Lošo koji očekuje potez Hrvatske.

Podsjetimo, u VRO “Oluja” 7. i 8. kolovoza 1995. godine, prema tvrdnjama srbijanskih tužitelja, hrvatskim pilotima naređeno je raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mjestu Svodna kod Novog Grada. U raketiranju je tada identificirano 13 ubijenih od kojih je šestero djece, kao i 24 ranjene osobe.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Photo: 1. scrshot Dnevno.hr

 

komentar2

 

Autor: Snježana Vučković

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

 

 

Vezani naslovi

Snježana Vučković

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 343 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com