Open menu

Hrvati u svijetuHRVATI U SVIJETU

AUSTRALIJA
Reportaža o CCC Blacktown
Dobro integrirani i čuvaju naslijeđe

Blacktown

 

Hrvati u svijetu: Australija

 

Katolički medij Catholic Outlook objavio je reportažu o Hrvatskom katoličkom centru Blacktown u kojoj pozivaju vjernike da navrate u ovu hrvatsku crkvu kraj Sydneya kako bi doživjeli Hrvatsku, ako već ne mogu putovati 20 sati zrakoplovom.


Lijepe velike uljane slike ukrašavaju Centar; prizori vodopada, jezera, predivnih crkava i utvrđenih gradova pokazuju snažnu povezanost Hrvata sa svojom domovinom, a Centar je način održavanja hrvatske kulture i vjere nakon što su tisuće Hrvata iselile u Australiju nakon Drugog svjetskog rata, piše ovaj medij.

'Bog je osnova svega ovdje; društvene angažiranosti, kulture, života, istine i ljepote', kaže voditelj Centra fra Josip Anthony Kesina, inače iz hrvatske obitelji iz Canberre.


Catholic Outlook napominje da su Hrvati dobro integrirani u australsko društvo i da puno rade na očuvanju svog jedinstvenog naslijeđa.

'Ne mogu reći da sam ikad čuo za hrvatskog useljenika koji nije zahvalan Australiji što ima dom, obrazovanje i prilike', kaže fra Josip.

U Centru se održavaju satovi hrvatskog jezika; tijekom posljednjih pet godina pohađalo ih je 250 ljudi. Svakog mjeseca na tradicionalnim ručkovima okuplja se više od 100 ljudi. Održavaju se i piknici na kojima se tijekom proslave Gospe Velikog Zavjeta i Velike Gospe okupi i do tisuću ljudi.

Catholic Outlook spominje i hrvatsku pobjedu u Domovinskom ratu, te blaženog Alojzija Stepinca.

Hrvati u svijetu

 

 

 Foto: 1. CroExpress.eu

 

Autor: UCM

Izvor: croexpress.eu

 

Australija

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 389 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com