Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

ISTRAGA
Reakcija čitatelja
Branko Vadlja: Gradnja Sveučilišne bolnice nikada nije bila planirana, to je manipulacija "jugocrvenih"
 
Sveučilišna bolnica

 

 

Press - BEZ CENZURE

 

 

Nakon nedavno objavljenog komentara "Bolnica na kraju grada" autora Pere Kovačevića, u našu redakciju stigla je i reakcija gospodina Branka Vadlje, dipl.ing. građevinarstva.

 

 

Gospodin Vadlja nam je poslao, kako navodi, detaljan opis te pljačke, koji je bio u nizu članaka cenzuriranih od jugocrvenih. U Zagrebu nikada nije bila planirana, niti izgrađena nikakva Sveučilišna bolnica, nastavlja Vadlja. To komunisti sa njom manipuliraju Zagrepčane da se ne sazna istina o njihovoj pljački 500 milijuna DM sa te investicije "Klinička bolnica Novi Zagreb". Sagrađeno u Blatu nije građeno po nikakvom Medicinskom programu, već isključivo da se komunistima omogući ta pljačka 500 milijuna DM, zaključuje Vadlja.

 

Domoljubni portal CM prenosi u cijelosti necenzuriran tekst gosp. Branka Vadlje datiranog 30.11.2015. godine.

 

GRAĐEVINA U BLATU RADI PLANIRANOG NESTANKA 500 milijuna MARAKA NIJE SAGRAĐENA ZA BOLNICU

 

Nedovršena građevina u Blatu može se završiti samo ako je planirana i izgrađena za tu svrhu.

Njezina gradnja nije započeta kao KBNZ-KLINIČKA BOLNICA NOVI ZAGREB s 980 kreveta na 135.416 m2 bruto natkrite površine, kako je naređen Medicinski program i raspisan arhitektonski natječaj, za koju su se Zagrepčani desetgodišnjim samodoprinosom izjasnili.

Izgrađena građevina prema neslužbenim dokumentima ima 240.000m2 izgrađene bruto površine, a još danas službeno se taji koliko je stvarno velika građevina.

To je potvrđeno u članku "Megalomanija i bolnica na kraju grada", objavljenog u Građevinaru 8/2014, u kojemu autor članka navodi, kako je 1985. pisao o toj investiciji, ali  pod koje kakovim izgovorima Investitor nije želio dati i podatak o veličini objekta koji se gradi.

Poslije petogodišnjeg rada od 1978. do 1983. 50 zdravstvenih i ostalih stručnjaka, planirana je bolnica sa 980 kreveta na 135.416 m2 bruto površine, te je na temelju toga načinjen investicijski program od 560 milijuna njemačkih maraka.

Organizator te manipulacije SKH, još za vrijeme završavanja elaborata, organizirao je namješteni arhitektonski natječaj, na koji će BIRO-71 DOMŽALE dati projekt veći od raspisa u arhitektonskom   natječaju  za 100.000m2 , ili 78% veći ,kako bi se time povećala investicija , a time omogućilo otuđivanje. kako se je ipak 2007. god saznalo cca 500 mil njemačkih maraka.

Biro 71 Domžale je jednom svojem projektu bolnice (Smederevo) koja je imala tri objekta, jednostavno dodao još dva, i time povećao površinu na dogovorenih 240.000m2, jasno bez ikakovog medicinskog programa.

To dokazuje da ono što je sagrađeno , nije uopće sagrađeno za bolnicu već radi omogućavanja pljačke.

Iz izjave 2007. godine likvidacijskog upravitelja Marina Simonića, da je u uloženim  sredstvima za bolnicu samodoprinos iznosio 36%, 33% izdvojila tadašnja SR Hrvatska, 27% su kreditna sredstva, te ostatak sredstva iz raznih fondova. Samodoprinos je iznosio cca 31 mil DM, na temelju toga proizlazi da je bilo ukupno uloženo cca 860 mil DM.

Prema podacima iz tiska u gradnju je trošeno 320 mil DM, u banci ima 38 mil kuna , odnosno oko 10 mil DM, pa iz tog proizlazi da je nestalo nešto preko 500 mil DM.

U Liječničkim novinama  u broju 58 od ožujka 1985 u članku Nova klinička bolnica"  dan je podatak da će SR Hrvatska  sudjelovati sa najmanje sa 35% od investicijske vrijednost

U Hrvatskom slovu od 14 studenog 2003. godine,dok je SDP bio na vlasti,objavljen je članak „Zašto Račan daje ostavku“, autor članka izjavljuje, da je iz svojih izvora saznao.da je SKH-SDP povukao sa te investicije 400 mil. maraka, a da je Račan dao nalog Leki, da ih prebaci na inozemne račune.Reakcije  SDP na to nije bilo makar je tada bio na vlasti.

Jasno je, da Biro 71 Domžale nije sudjelovao iz ideala  u toj malverzaciji, već je sudjelovao u nestanku cca  500-400= 100mil maraka, zajedno sa suradnicima SKH koji su organizirali namješteni natječaj.

Neshvatljivo je, da su neki zagrebački gradski dužnosnici 2000 god putovali sa Biroom 71 Domžale  po Italiji i Austriji u svrhu preprojektiranja te građevine za bolnicu, makar se je već znalo daje Biro 71 Domžale sudjelovao u namještenom arhitektonskom natječaju, pa su čak sugerirali ondašnjem ministru Zdravstva dr Vlahušiću, da da direktno Birou 71 Domžale, da preprojektiraju svoju malverzaciju.

Razumljivo je, kako je Biro 71 Domžale imao hrabrost doći u Zagreb da preprojektira svoju malverzaciju, jer je tada na vlasti bio SDP, odnosno onaj, koji je sa njima dogovorio tu malverzaciju.

Poslije članka u HRVATSKOM TJEDNIKU  br 9.2014 „Ako je HDZ zbog nekoliko milijuna eura  proglašen zločinačkom organizacijom, što je onda SKH-SDP koji je prisvojio više od 400 mil DM, odnosno danas oko 650 mil eura“, sa interneta je u veljači 2015 god prvo zabranjeno otvaranje mog članka „Građevina u Blatu nije sagrađena prema medicinskom programu,“, a onda i uklonjen sa interneta.

Taj članak bio je objavljen 2007. god u Vjesniku, a 2011 netko iz gradske četvrti Novi Zagreb, stavio na Internet, a u veljači 2015 uklonio sa interneta. Dakle cenzura.

Kako je već navedeno, u časopisu Građevinar br 6/2014 objavljen je članak „Megalomanija –bolnica na kraju grada“, u kojemu autor piše da je 1985 pisao o toj investiciji , ali pod kojekakovim izgovorima investitora, nije mogao dobiti podatak , koliko se stvarno veliki objekt koji se gradi. Razumljivo, jer podatak da se gradi objekt veći za 100.000m2 od planiranog bio bi dokaz malverzacije.

Na temelju tog članka, napisan je članak „Megalomanija 2“, u kojemu je  sa dokumentima opisana ta investicija. Autor Megalomanije, koji je ujedno tehnički urednik Građevinara, koncem 2014 izjavio je , da on očekuje poziv na operaciju, ali da će  članak biti objavljen u Građevinaru za siječanj 2015 god.

Članak nije objavljen, a poslije izlaska iz bolnice, rekao  je da je glavni urednik u zadnji čas pred tiskanjem,zabranio da se taj članak objavi, iz razloga, da se već dovoljno zna o toj investiciji.Dakle opet cenzura.

To je samo nastavak cenzura o toj investicijskoj malverzaciji i to 2007 i 2014 na HT1, te 2007 u „Liječničkim novinama“.

Na sjednici Skupštine grada 15.3.2007 god,vijećnik Pero Kovačević, zatražio je da se osnuje komisija koja bi trebala istražiti taj nestanak novca. Gradonačelnik Bandić izjavio je da je on već osnovao tu komisiju u sastavu Kojić, Ljubičić,Šostar i Zeković.

Iz te izjave Bandića moglo bi se zaključiti da je on vidovit, jer prije nego je Kovačević postavio taj zahtjev , on je znao za taj zahtjev, te je unaprijed osnovao tu komisiju.

Do danas, poslije 8 godina nema rezultata od te komisije, a to je razumljivo, jer Bandić ne želi da se sazna o tom nestanku novca, jer to su ipak njegove stranačke kolege, a pošto se je ta investicija radila do kraja 1992 do kada je trajao i samodoprinos, to bi potpalo pod zakon „O nezastarijevanju malverzacija u privatizaciji“.

I konačno ,ono što je sagrađeno uopće nije sagrađeno za bolnicu, a da se to prikrije , iz političkih razloga da se ne otkrije tko je izvršio tu manipulaciju sa pljačkom 500 mil njemačkih maraka sa te investicije, manipulira se sa Sveučilišnom bolnicom kao najvišoj naučnoj bolnici, kako se ne bi nitko radi toga usudio tražiti odgovor, tko je i kada donio odluku da se umjesto KBNZ-KLINIČKE BOLNICE NOVI ZAGREB sa 980 kreveta na 134,416 m2 bruto natkritog prostora, gradi Sveučilišna bolnica na 240.000 m2

Činjenica je, da nije načinjen niti jedan dokument za takovu Sveučilišnu bolnicu, već se samo iz manipulativnih  političkih razloga manipulira sa takozvanom nikad planiranom Sveučilišnom bolnicom.

I na zadnje, da bi se vidjelo sa kakovom se stručnom neozbiljnošću govori da se na tom objektu, i to sa   sanacijom, a onda sa adaptacijom na 240.000m2 sagradi bolnica. Treba to usporediti na zadnjoj izgrađenoj bolnici AKH-OPĆA BOLNICA, u Beču, koja ima 240.000m2,  sa 1355 liječnika, 2722 sestara, ukupno 9074 zaposlenika, sa 2168 kreveta, i pet naučnih instituta. Gradnja je trajala 10 godina, uz veliki AKH skandal, pa je njome bavio i Parlament, radi  velikih prekoračenih troškova izgradnje. Prema službenom dokumentu to je najveća bolnica na svijetu, a naši političari i medicinski stručnjaci, iz političkih razloga žele da se takova bolnica na temelju adaptacije izgradi u Blatu.

 

Vadlja Branko dipl.ing. građevinarstva

 

 

istraga

 Foto: Oleg Maštruko/index.hr

 

 

 

Autor: UCM/mm


 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Istraga

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 500 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com