Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

istragaPRESS

ISTRAGA
Javnost ima pravo na informacije o negativnom nalazu revizije o poslovanju HAVC-a
Afera HAVC: Manipulacija nalazima Državnog ureda za reviziju
 
Zorica - HAVC

 

 

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata

- p r i o p ć e n j e -

 

 

Suočeni sa pokušajem prikrivanja NEGATIVNOG NALAZA DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU  O HAVC-u , te opetovanim neistinama iznesenim od strane sadašnjeg ravnatelja HAVC-a i bivše članice UO, sadašnje ministrice kulture, obraćamo se cijeloj javnosti, predsjednici države, predsjedniku Vlade, predsjedniku Sabora, svim saborskim zastupnicima sa zahtjevom da se taj, najnegativniji nalaz u povijesti DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU ODMAH JAVNO OBJAVI, da se odmah razriješi ravnatelja HAVC-a  te da se SVI SUDIONICI U KRIMINALU U HAVC-u  RAZRIJEŠE I PROCESUIRAJU!

 

Naime, taj ORIGINALNI NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA  REVIZIJU  o HAVC-u završen je još u studenom 2016. te poslan u HAVC  i još nekoliko adresa!

Na njemu je radilo više ljudi, a vidjelo ga je, kopiralo i citiralo njih  više desetaka .

Činjenica kako se netko u ovoj Državi usudi manipulirati sa Državnim uredom za  reviziju, tijelom koje  je odgovorno  samo Hrvatskom saboru, nadilazi i najveće drskosti i bezobrazluke do sada!

Od tada do danas traje proceduralna igra skrivanja tog strašnog dokumenta i pokušaji zainteresirane klike koja iz HAVC-a protuzakonito izvlači milijune kuna javnog novca u privatne džepove da ga nekako sakriju dok ga vjerojatno ne prerade i ublaže, a sve kako  bi nekako izbjegli smjenu i procesuiranje ravnatelja HAVC-a  te političku i drugu  odgovornost bivše članice UO, sada ministrice kulture Nine Obuljen.

Jasno je da Hribar nakon ovog zadnjeg skandala napokon odlazi, ali nam je krajnje nejasno zašto ministrica kulture još jednom pokušava obmanuti javnost, da ne zna ništa o tome kako  je nalaz DRŽAVNOG UREDA ZA  REVIZIJU  o  HAVC-u toliko negativan, kako je u njemu pobrojano desetine najtežih kršenja zakona i i protuzakonitih milijunskih isplata, kada desetine svjedoka mogu potvrditi kako je gospođa ministrica taj NAJGORI NALAZ DRŽAVNE REVIZIJE U HRVATSKOJ POVIJESTI, ne samo vidjela nego se na zahtjev Hribara uključila u pokušaj njegovog prikrivanja i pritisaka da se taj nalaz preradi kako ne bi izazvao ne samo Hribarovu smjenu, nego i njen odlazak sa mjesta ministrice.

Upravo taj NEGATIVNI NALAZ O HAVC-u, NIJE SMIO IZAĆI U JAVNOST, PRIJE NEGO HRIBAR U NOVI UPRAVNI ODBOR HAVC-a  POSTAVI SVOJE  LJUDE UZ POMOĆ MINISTRICE OBULJEN.

Hribar, po običaju drsko i ne naročito pametno  iznosi neistine i vrijeđa. Pozivamo tog financijera i promotora antihrvatskih pamfleta i prvaka u činjenju kaznenih djela, da naprosto na stranicama HAVC-a JAVNO OBJAVI  NEGATIVNI NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU, baš onaj koji je primio još krajem studenog 2016.! Neka uz njega objavi i svoju nemuštu obranu na  49 stranica teksta u kojoj pokušava nekako obraniti zašto je kršio hrvatske zakone, izvlačio milijune kuna u privatne džepove, ponovo protuzakonito financirao producente antihrvatskog pamfleta  „15 minuta-masakr u Dvoru,  protuzakonito dodjeljivao milijune kuna članovima UO HAVC-a , svojoj obitelji, itd.itd...

Stoga Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata upozorava odgovorne ali i hrvatsku javnost kako se preko slijedećih pojavnosti ne može i ne smije olako prijeći nego je potrebno odmah sankcionirati odgovorne.

 1. Hribara i njegovu kriminalnu kliku smetaju "zviždači" iz Ministarstva kulture, HAVC-a i Državnog ureda za  reviziju, hrvatski građani  koji odbijaju sudjelovati u pokušaju skrivanja nalaza  Državnog ureda za reviziju  o HAVC-u.
 2. Aktualna ministrica  kulture se uključila u skrivanje i pokušaj prerade  NEGATIVNOG  NALAZA DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU O HAVC-u, jer je ona u to vrijeme bila član UO HAVC-a, a u kampanji za svoje postavljenje kao ministrice kulture višekratno je obmanjivala javnost kako je u HAVC-u SVE U REDU (pamtimo njene  riječi „HAVC je najbolja kulturna reforma“). Činjenica je kako u HAVC-u baš ništa nije u redu!
 3. Nalaz Državnog ureda za  reviziju o HAVC-u smo vidjeli zahvaljujući baš tim hrvatskim građanima "zviždačima" koje tako vulgarno vrijeđa prijavljeni počinitelj više desetaka kaznenih djela Hrvoje  Hribar.
 4. Nalaz Državnog ureda za reviziju  o HAVC-u je, prema riječima osoba koje su radile stotine revizija, NAJNEGATIVNIJI NALAZ IKADA, U POVIJESTI HRVATSKE DRŽAVE! Za  svoju posljedicu ima, ne samo trenutačnu smjenu ravnatelja HAVC-a i svih odgovornih, nego i njihovu kaznenu odgovornost!
 5. Nalaz Državnog ureda za reviziju  o HAVC-u je završen još u studenom 2016. godine! Poslan je u HAVC nakon čega je nastala panika najširih razmjera. Nakon njega  Hribar intenzivno obilazi kandidate za novi Upravni odbor HAVC-a, koje će on predložiti preko raznih udruga, a ministrica Obuljen samo potvrditi. Novi UO HAVC-a  treba nekako zadržati Hribara na mjestu ravnatelja HAVC-a, bez obzira što je najuporniji recidivist u počinjenju kriminalnih djela u Hrvatskoj, baš takav Upravni odbor koji će nekako pokušati prikriti najteži kriminal i pranje novca u HAVC-u. Da je NEGATIVAN NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU  o HAVC-u izašao u javnosti i po zakonu proslijeđen u Sabor RH, to se nikako, baš nikako ne bi moglo dogoditi. Sama činjenica da Hrvoje Hribar, što je i sam naveo u svom primitivnom odgovoru, zna tko se prijavio na natječaj za UO HAVC-a, i ne samo  da zna, već i odlučuje o tom izboru, a ne kako je u Zakonu o audiovizualnim djelatnostima navedeno da ministrica kulture bira članove UO HAVC-a, dovoljna je da bi se shvatio začarani krug koruptivnog Hribarovog lanca, jer on, a ne ministrica, što je suprotno zakonu, odabire članove UO HAVC-a, koji onda njega ponovo odabiru za ravnatelja.
 6. Hribar i ministrica kulture, kao uigran tandem i zajedno zainteresirani za skrivanje i "preradu"  NEGATIVNOG NALAZA  Državnog ureda za  reviziju o HAVC-u, su se upustili u nešto što se nitko, baš nitko do sada nije usudio. U pokušaj manipulacije DRŽAVNIM UREDOM ZA REVIZIJU!
 7. Ministrica kulture u prikrivanju najtežeg kriminala, kako bi izbjegla svoju političku odgovornost i smjenu - jer je javnost prilikom postavljenja obmanjivala da je poslovanje HAVC-a zakonito(!!!???),  upušta se u lobiranje na svim stranama da se nalaz Državne revizije nekako ublaži, preradi, odnosno da HAVC uspije u NEGATIVAN NALAZ nekako ugraditi svoja "objašnjenja" zašto je kršio hrvatske zakone, prao novac, ponovo  financirao one koji su producirali i distribuirali antihrvatske  pamflete. Ministrica u međuvremenu imenuje novi Upravni odbor koji je predložio Hribar.
 8. Sada je jasno zašto Hribar bjesni i primitivno vrijeđa one koji neće dopustiti da on i kriminalna klika  zaustave NEGATIVAN NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU i njegovu "preradu", njegovu „2.0 verziju“ koja bi mu omogućila da i dalje pljačka i krade!
 9. Organizirani pritisci  na Državni ured za  reviziju, pokušaji  plašenja ljudi koji su radili na NEGATIVNOM NALAZU o HAVC-u, pokušaji potplaćivanja, pozivanja na razgovore na visoke političke adrese - uspjeli su zakratko zaustaviti objavljivanje. Ali tome je sada kraj!
 10. Mi sada javno pozivamo Državni ured za  reviziju da se odupre pritiscima i da odmah javno objavi ORIGINALNI, NEPRERAĐENI NALAZ o HAVC-u, baš onaj koji je završen u studenom 2016. i poslan u HAVC.
 11. Također javno pozivamo sve djelatnike Državnog ureda za  reviziju,  HAVC-a, Ministarstva kulture da medijima pošalju originalni, neprerađeni NEGATIVNI NALAZ DRŽAVNEOG UREDA ZA REVIZIJU  o HAVCU   čije kopije imaju, kako Netko u ovoj Državi ne bi pomislio da može raditi to što radi!
 12. Pozivamo sve da usporede ORIGINALNI NEGATIVNI NALAZ sa onim koji sada pokušavaju preraditi.
 13. Opetovano pozivamo DORH, USKOK i MUP RH, sada kada su javno upoznati, da zatraže ORIGINALNI NALAZ DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU o  HAVC-u, završen u studenom 2016. i na temelju toga i svih dosadašnjih dokumenata i prijava  podignu kaznene prijave i pokrenu procese protiv svih odgovornih te zatraže povratak opljačkanih sredstava iz državnog proračuna
 14. Zahtijevamo od Hrvatskog sabora osnivanje istražnog povjerenstava za HAVC  i ovaj drski pokušaj manipulacije Državnim uredom za reviziju.
 15. Zahtijevamo od predsjednika Vlade RH gospodina Plenkovića da, sukladno javnom traženju i obećanju, sankcionira i razriješi dužnosti sve odgovorne za slučaj HAVC kao i za  slučaj prikrivanja i pokušaja "prerade" NEGATIVNOG NALAZA DRŽAVNOG UREDA ZA  REVIZIJU o HAVC-u!

Pozivamo cijelu javnost i sve medije da taj Nalaz zatraže od HAVC-a, Ministarstva kulture i Državne revizije i da ga objave, kako bi napokon baš svima bilo jasno i dostupno.

Zorica Gregurić

Dragovoljka Domovinskog rata

 

istraga

 Foto: UCM

 

 

 

Autor: UCM

 

Istraga

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 399 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com