Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

istragaPRESS

 
HAVC

 

 

Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata na konferenciji za medije povodom afere HAVC predočila je hrvatskoj javnosti novu kaznenu prijavu podnesenu Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu protiv Hrvoja Hribara, ravnatelja HAVC-a, Vere Robić Škarica, predsjedavajuće Hrvatskog audiovizualnog vijeća i Zrinka Ogreste, člana Hrvatskog audiovizualnog vijeća zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

 

HAVCU kaznenoj prijavi navodi se da su „…Dana 05. 09. 2014.g., na 50. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća, Hrvoje Hribar, ravnatelj HAVC-a i Vera Robić – Škarica, predsjedavajuća Hrvatskog audiovizualnog vijeća te član istog vijeća Zrinko Ogresta, prema prethodnom dogovoru s unaprijed stvorenom namjerom da Zrinku Ogresti pribave nezakonitu protupravnu imovinsku korist, organizirali sjednicu  kojoj je suprotno čl. 13 Zakona o audiovizualnim djelatnostima  od potrebitih 15 članova AV Vijeća  glasovalo nedostatnih  ispod polovičnih 7 članova, po prijedlogu Umjetničkog vijeća za dodjelu 3.700.000,00 kuna na javnom pozivu HAVC-a projektu dugometražni igrani film „S one strane“, redatelja Zrinka Ogreste, koji  zbog člana 21. Zakona o audiovizualnoj djelatnosti kao član Tijela centra  nije mogao biti niti nositelj programa koji se prijavljuje na javni poziv , niti razmatrati ili pak odlučivati o njemu, čime su oštetili prava drugih koji su se javili na isti javni poziv HAVC-a, oštetili HAVC za 3.700.000,00 kuna te  Zrinku Ogresti pribavili protupravnu imovinsku korist u istom iznosu.“

Budući kako niti nakon osam mjeseci nema učinka kako u političkoj tako i  kaznenopravnoj odgovornosti odlučili smo uputiti zahtjev najodgovornijim i najmoćnijim osobama u vlasti Republike Hrvatske, predsjedniku Hrvatskog sabora, Predsjednici države i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske kako bi se aktivno uključili u razrješavanje problema koji se tiče ugroze nacionalnih interesa, osobito u uvjetima specijalnog rata koji ugrožava temelje nacionalne sigurnosti vezano uz optužbe pravosuđe Bosne i Hercegovine protiv Hrvatske vojske i hrvatske države.

Na društveno ozračje za pripremanje pravosudnih optužnica bitno je utjecao i propagandni velikosrbijanski film „15 minuta-masakr na Dvoru“ kojeg su financirali i promovirali hrvatskim javnim novcem HAVC  i Hrvoje Hribar, a posebno je zanimljivo kako je ovaj skandalozni filmski uradak „15 minuta-masakr u Dvoru“ svoju premijeru doživio na sarajevskom Film festivalu uz nazočne predstavnike HAVC-a.

Ponovno tražimo od ministrice Obuljen žurnu smjenu Hrvoja Hribara i UO HAVC-a kako bi se zaustavila daljnja materijalna šteta i razaranje ugleda Republike Hrvatske.

 havc

Zagreb, 24. studenog 2016. godine

 

Za Koordinaciju udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata

Zorica Gregurić

 

istraga

 

 

 

Autor: UCM/mm

 

Istraga

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 404 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com