Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

istragaPRESS

ISTRAGA
Hrvatskom narodu upakirana laž nakon 25 godina prvi puta javno obznanjena
Partizanski staž
 
Borci NOR-a

 

 

RATKO MARIČIĆ (predsjednik Saveza antifašističkih boraca) naglašava da je većina umirovljenika iz Drugog svjetskog rata odradila cijeli radni staž. Njihova je jedina povlastica bila u tome što im se staž koji su proveli u ratu računao u uvećanom trajanju. Nitko od njih nema mirovinu samo zato što je bio pripadnik NOR-a, već zato što ju je zaradio na poslu, navodi Maričić.

 

Vjera u „partizansku“ riječ objavljenu 24.07.2013 godine u Večernjem listu, kojom se javno obmanjuje hrvatski narod, još se jednom pokazala lažnom i neistinitom.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/mirovina-se-uplacuje-i-borcu-koji-je-1945-imao-samo-tri-godine-588610

 

Naime, nakon punih 27 godina na službeni zahtjev, temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama,  HZMO je bio prisiljen javno objaviti podatke o korisnicima mirovine prema godinama mirovinskog staža – sudionicima NOR-a.

Borci NOR-aIz predočene tablice vidljivo je da Maričićeva „većina“ čini samo 9,59% nosioca „boračkih“ mirovina koji imaju odrađeni puni radni vijek.

Uzmemo li uz navedene godine mirovinskog staža i činjenicu da 4/5 od tog broja čine žene, (2.757 muškaraca i 12.646 žena), odnosno da se najvećim dijelom ne radi o nosiocima mirovinskog prava već o nasljednom redu, trenutno nepoznatih nam kriterija po dobnim skupinama, ostavljamo hrvatskom narodu na razmišljanje koliko je uistinu bio i još uvijek čini težak teret Hrvatskog Državnog proračuna i hrvatskom narodu isplata mirovina i drugih novčanih primanja (samo Ministarstvo hrvatskih branitelja toj kategoriji ljudi isplaćuje na osnovu socijalnih naknada 82 milijuna kuna godišnje) osobama za koje nije postojala obveza isplate od strane Republike Hrvatske i nositelja mirovinskog osiguranja u Republici Hrvatskoj.  

 

istraga

 Foto: 1. vecernji.hr, 2. UCM

 

 

 

Autor:

Guido Hornik

 

Istraga

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 417 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com