Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 Komentar - DidaPRESS

KOMENTAR
Slučaj Ante-kanta
Tomiću, falija si cili balun: partizanskim kreditima "švicarci" nisu ni do koljena
 
Tomić, klasa optimist

 

 

..."i ridaju u samoći pred malim ekranima, prateći polagano i mučno raspadanje vlasti, ali to su, neobično će zvučati, optimisti"...

Reći će Ante Tomić, autor kolumne „Klasa optimist“,  široj javnosti više poznat kao Ante-kanta. Poznat postao jer je popio kantu govana u srid Splita. Taj događaj je  povijest i ta povijest je ono po čemu će jedino biti i zapamćen. Jer njegovi tekstovi u tim kolumnama su čisti promašaj, hoćeš po tematici, hoćeš po aktualnosti. Iz čega to zaključujem?

 

Njegova kolumna, ta optimist kolumna, objavljenja u nedjelju već sa zvonom u podne sa  crkve svetog Marka osvane u arhivi. Izgubila kolumna „borbu“ za naslovnicu portala od članka o receptu za najbolje krafne, one fašničke! Čak se na naslovnoj više od optimista zadržao članak o nekom pružnom prijelazu na kojem svatko malo nastane problem zbog krava koje tu prelaze i onako u svom prolazu pokakaju pružni prijelaz. Ne'š ti konkurencije!!! Bit će da je uredništvo htjelo izbjeći dvije teme o kakici pa je optimistu otpravilo u arhivu.

'Ajde, ne bi to bilo ništa čudno što su ga otpravili u arhivu vezano uz njegovo, već cijelom puku znano, lamentiranje po svojim kolumnama. Međutim, kako je ovonedjeljna klasa optimist imala za temu svima zanimljivu, a to su branitelji, doista je jako čudno zašto je završio u arhivi prije nego što je uopće pročitan!?!? Da, sada će čitatelji reći...“davno je on pročitan“. Točno je i u pravu ste dragi čitatelji! No, idemo mi na razloge preseljenja.

Više je tu razloga!! Onaj uredništvu njegovog portala jako bitan i presudan za  premještaj u „klasu arhiva“ je Antino pisanje neistina i subjektivnih osvrta. Naime, kolumna naslova „KAKO JE SAMOSTALNA HRVATSKA DRŽAVA POSTALA POPUT ŠVICARSKOG FRANKA Branitelji su kao bankari. Nikako da im otplatimo dug. A rate su sve veće“  vrvi tolikim neistinama da je lakše reći da je devedeset i devet posto lažna. Tek jedan posto istinita!!  One tri-četiri početne riječi.

Uglavnom on u svojoj kolumni tvrdi kako su branitelji kao krediti u švicarskim francima i građani nikako da otplate taj dug/kredit prema braniteljima, a kao branitelji otišli u rat dragovoljno ne tražeći za „svoje usluge“ od države ništa niti kune, kamoli franka kako navodi Antiša. Navodi i da je to jedan od glavnih razloga zbog kojeg mladi napuštaju Lijepu našu. Dodatno, nezahvalne civile, branitelji upozoravaju, piše Antiša, kako ovdje oni odlučuju tko će se školovati, zaposliti i napredovati, i što ćemo čitati u novinama, i što ćemo gledati na televiziji, i kakve ćemo filmove snimati, i tko se smije, a tko ne smije vjenčati i sve drugo.

Kao zaključak sveopćeg stanja odnosa branitelji/država, branitelji/civili piše podoficir: ...“građani to braniteljima čitavih dvadeset godina otplaćuju, i otplaćuju, i otplaćuju, i otplaćuju, a rate su, zbog nečega, sve veće. Kako se čini, dva desetljeća otplaćivale su se samo kamate. Glavnica je ostala netaknuta“...

To bi u kratkim crtama bilo to njegovo za što se on drži kada opisuje branitelje kao teret državi i najposlije građanima. Za detaljnije čitanje u nastavku link jer članak više ne možete pronaći normalnim posjetom portala: http://www.jutarnji.hr/komentari/kako-je-samostalna-hrvatska-drzava-postala-poput-svicarskog-franka-branitelji-su-kao-bankari-nikako-da-im-otplatimo-dug-a-rate-su-sve-vece/5681723/

Pošto ja ne volim pisanjem prodavati demagogiju i lamentiranje, što mi dodatno ne dozvoljava i uređivačka „politika“ ovog portala, ja ću Antiši predočiti činjenice.

Naime, kako on navodi da je glavnica netaknuta vezano uz branitelje, ja ću mu samo jednom činjenicom dokazati suprotno.

Od završetka Domovinskog rata pa sve do danas ta njegova „glavnica“ je umanjena za umrlih preko 34 tisuće branitelja!!!

Shodno ovoj brojci umrlih branitelja smanjuje se i po Tomiću „glavnica“. Doista je ružno  branitelje, pogotovo umrle, stavljati pod nekakvu sintagmu glavnice, ali da bi shvatili čitatelji moram ovako i ja njemu odgovoriti. Dakle majstore „falija si cili balun“ rekli bi Dalmatinci.

No ima jedna adresa Tomiću gdje ova tvoja teza o ratama o dugu o glavnici o teretu građanima o teretu državi ima smisla i dokaza!!

Na toj adresi, Tomiću, glavnica dobrano raste, čak joj ni kredit u švicarskim francima nije konkurent. Bilo koja banka da uzme taj model u svoje kreditiranje, vjeruj mi Antiša, propala nikada ne bi! 

Manageri te banke i svi zaposlenici mogli bi zaposliti čitave svoje familije u toj banci. Plaće bi bile ne manje od pedesetak tisućica kuna, godišnji odmori duplo...duži, radno vrijeme duplo... kraće.

 

Taj bi kredit mogli nazvati partizanski  kredit!!! „Švicarci“ ni do koljena!

Tu je glavnica sve veća i veća i veća unatoč sve većim i većim vremenskim odmakom od Drugog svjetskog rata. U svim europskim i inim državama koje su bile učesnici Drugog svjetskog rata opada broj učesnika.  Jednostavno ljudi umiru. Jedino u Hrvatskoj raste. Jedino kod nas priroda umiranja poznatiji kao onaj mortalitet ne djeluje!! Odnosno djeluje na sve osim na partizane!?!? Ne znaju partizani što je to umrijeti!!

 

Jedino još u našem mirovinskom fondu nakon sedamdeset i dvije godine od završetka Drugog svjetskog rata osvane nova penzija, ona partizanska.

Pa tako kroz brojke 1994. godine partizanskih mirovina imamo 107.887. Potom ih malo ipak uhvatilo umiranje pa do 2000. godine broj mirovina padne na 72.382. Sada bi statističari po ovim brojkama zaključili da partizana među živima neće biti u idućih 12/13 godina. Figu moji statističari!! Morate vi gospodo statističari u svoju formulu uvrstiti i uskrsnuće od mrtvih.

 

Pa tako na tragu uskrsnuća u 2001. godini partizanske mirovine sa 72.382 najednom porastu na 78.148???? Da mi je samo  znati s kojeg su groblja došli???

Dakle, umjesto da partizani po logici mortaliteta smanje Tomićevu glavnicu za onih 5.917 prosječno umrlih, oni za 5.766 uskrslih povećaju Tomićevu glavnicu.

Eto moj Antiša, to je glavnica koju Hrvati nikako da smanje kroz otplatu partizanskog kredita.

 

No, znajući „strukturu“ novinara i uređivačku politiku tog portala, ništa čudno da osvanu ovakvi članci puni laži i neistina. Ono što je više bitno je pitanje: da li postoji bilo koja ustanova koja kontrolira takvo neobjektivno pisanje, zašto su lažnim pisanjem „pregažena“ sva pravila novinarstva i konačno gdje je tu pluralizam???

 

Rekao je Nietzsche da „lažljivac mora imati dobro pamćenje“, što u tvom slučaju nikako nije!!!

 

Pozdrav od autora.

 Foto: UCM

Komentar - Dida

 

 

 

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 302 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr