Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 PRESS

KOMENTAR
U koloni su bili koljači, ubojice, uglavnom “roba” za procesuiranje, danas im Srbija služi kao sigurno utočište od kaznenog progona
DAČIĆU, DAČIĆU... JA ĆU TI KAZATI GDJE SU TVOJI "NESTALI" SRBI IZ MOJE HRVATSKE
 
Dačić

 

 

Piše: Željko Galović - Dida

 

 

...a Vi gospodo izbjeglice čistih ruku vratite se na svoju djedovinu. Zar ne vidite da su Srbi zaštićeniji od ličkog medvjeda!

 

 

 

Kako Dačiću i njegovoj žgadiji nije posve jasno gdje su najednom nestali Srbi s područja Republike Hrvatske, a nitko im od naših mjerodavnih nema muda to reći i zbog toga imaju opravdane razloge licitirati, ja ću im ovdje napisati istinu!

 

Ne mogu se oteti dojmu da se ponovo stvara mit o srpskoj žrtvi, da se ponovo stvara mit, doduše malo pomlađen, mit zvani Jasenovac 1991. Kako drugačije opisati navode u izjavi srpskog političara Dačića u kojoj on licitira s brojkama nestalih Srba s područja Hrvatske za i poslije Domovinskog rata.

...

Izjavljuje tako da se tu radi oko 400 tisuća nestalih Srba!? Ni manje ni više!! Prva brojka bila je oko 150 tisuća izbjeglih Srba, po njima protjeranih. Najednom, neki dan u oko kamere izjavi 400 tisuća, protjeranih koji će, vjerujte mi, za desetak godina iz protjeranih prijeći u pobijene.

 

Za ne povjerovati je da dvadeset i nešto godina od završetka rata Dačić bilda tu brojku. Da se razumijemo, nije tu Dačić usamljen. Tu je Vulin, tu je Vučić, tu su svi političari trenutne vlasti u Srbiji. Čast iznimkama. Za ne povjerovati je da u Srbiji ima osoba koje znaju činjenicu da je Srbija bila agresor i to mogu javno izreći. Ne bih im bio u koži. Mnogi će reći: pusti ti Dačića i njegove istomišljenike. Slažem se, neka oni laprdaju. Ali razloge moramo tražiti zbog čega to rade?

Nije li recept isti kao i kada su u Beogradu poslije Drugog svjetskog rata licitirali prema van zbog ratne odštete i s brojkama u Jasenovcu? Sjećam se brojke od 2,5 milijuna pobijenih Srba. Na kraju se došlo do brojke od 85 tisuća ubijenih. Mada je i ta brojka preuveličana. Da ne bi slučajno netko zaključio da ne poštujem žrtvu, da je bila samo jedna žrtva - apsolutno je za osudu.  No, stavimo se na mjesto žrtve. Kako se smatra prava žrtva, odnosno njeni bliski u odnosu na onu žrtvu koja uopće nije bila ubijena? Na spisku su osvanula imena žrtava koje su živjele još dugo, dugo po zatvaranju logora. Obezvrijedili su svaku žrtvu.

Vratimo se kopiranju recepta Jasenovac u današnjem obliku. Nema razlike osim datuma.

 • Kao prvi razlog je Srbe prikazati žrtvama Domovinskog rata.
 • Drugi razlog je amnestirati Srbiju bilo kakve kolektivne odgovornosti kada je u pitanju Domovinski rat.
 • Treći razlog je osloboditi Srbe bilo kakve odgovornosti za pojedine zločine učinjene na prostorima Hrvatske za vrijeme Domovinskog rata.
 • Četvrti razlog je danas sutra stvoriti preduvjete da Srbi žitelji Hrvatske za vrijeme prije Domovinskog  rata pojedinačno ili kolektivno mogu tužiti Hrvatsku za uništenu imovinu, tražeći odštetu.
 • Peti razlog je da mogu stvoriti preduvjete za tužbu uskrate rada Srbima i naplate odštete po radnom pravu.
 • Šesti razlog zbog kojeg su napravili ovih pet, je ratna odšteta koja im “visi” iznad glave.

Moraju na sve načine izbjeći uopće raspravu o ratnoj odšteti, nikako se dovesti do licitiranja o kojoj se svoti eventualno radi. Logički, ako Srbi dopuste licitiranje, padaju u vodu svi ovi razlozi prije odštete. Agresori su.

 

Kako Dačiću i njegovoj žgadiji nije posve jasno gdje su najednom nestali Srbi s područja Republike Hrvatske, a nitko im od naših mjerodavnih nema muda to reći i zbog toga imaju opravdane razloge licitirati, ja ću im ovdje napisati istinu.

 

 1. Naime, nemali broj Srba koji danas žive u Republici Hrvatskoj više se ne izjašnjavaju kao Srbi. Jednostavno nisu zaokružili na obrascu prilikom popisa stanovništva nacionalnu opredijeljenost. Zašto su se odlučili za takav način izjašnjavanja, odnosno ne izjašnjavanja treba upitati njih osobno.
 2. Nemali broj Srba, dojučerašnjih komšija, pobjegao je po bijelom svijetu zbog straha od suđenja za počinjene zločine koje su “odradili” za vrijeme Domovinskog rata sve u ime velike Srbije.  Sada samo ponekad svrate na djedovinu i usput ispituju stanje stvari. Mogu, jer naše snage reda više brine pozdrav “Za Dom Spremni” nego Srbi povratnici dojučerašnje komšije krvavih ruku.
 3. Potom bi Dačić i njegova žgadija morali znati, na ime smanjenja brojke protjeranih, da se tu nalaze i oficiri bivše JNA s obitelji koji su napustili Hrvatsku. Što zbog počinjenih zločina po zapovjednoj odgovornosti, što zbog statusa oficira koji je zamijenio odoru JNA sa odorom srpske vojske. Kao takav oficir teško da bi i dalje mogao primati plaću u našoj vojsci ili možda raditi u MORH-u. No, ne bi me začudilo da i kao takav dobije posao. Ali ne brinite se dragi čitatelji, tu je “uskočila” hrvatska administracija u brizi za te oficire. Tako danas međudržavnim Ugovorom između Srbije i Hrvatske naša administracija održava na životu oficire i njihove obitelji, dodatno i kojeg dokazanog koljača hrvatskih civila, ustaškim kunama brojkom i slovima  na ime mirovina  njih više od 46 tisuća.
 4. Kako je europska politika širenjem  Unije na nove članice, jednostavnijim rječnikom rečeno porobljavanjem gospodarstava novih članica, učinila rad između ostalog i u Hrvatskoj potplaćenim, dogodio se masovni egzodus mladih. U potrazi za poslom iz Hrvatske je otišlo preko 150 tisuća mladih. Dačiću i u ovoj brojci traži raseljenu srpsku mladost. Po tvome pobijenu ili protjeranu.

 

…”Nikakve velikosrpske agresije nije bilo, to su lažne priče”… - naglasio je Dačić.

 

Dačiću, Dačiću, mali od Slobe. Ovako stvari stoje:

Dokazano na osnovu papira dostavljenih ravnatelju Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata gospodinu Nazoru, Srpska vojska Krajine u svom sastavu brojila je oko 66.000 pripadnika. Međutim ono što je bitnije od brojke vojske Krajine je brojka onih koji su učestvovali u pobuni i borbama protiv hrvatskih snaga. Ta brojka se kreće preko 200.000 srpskih “bojovnika”.

Pitanje koje se nameće je: otkuda su došli one bradonje iznad brojke od 66.000 tisuća pripadnika vojske krajine?

Koliko me pamćenje služi, s naše strane nisu. Dakle “izvor” s kojeg su “potekli” je samo i jedino Srbija i Bosna i Hercegovina. Iz Bosne i Hercegovine onaj srpski dio stanovništva. Nije u srpskim borbenim redovima kao u našim bilo Hrvata, Muslimana, Srba, Slovenaca, Bošnjaka, Makedonaca, Crnogoraca i dosta stranaca. Srbi su tu bili čisti kao suza. Ništa više osim Srba, ništa više osim četnika, ništa više osim velikosrpskih zagovornika.

 

Sastav traktorske kolone koju je zadesila 'Oluja'

Dakle, najmanje je bilo civila, najviše “bojovnika” vojske krajine preobučene u civile. Hrabro su ustuknuli. Dačiću, u sastavu kolone većinom su bili krvnici koji su zbog okrvavljenih ruku bježali. Nikako zbog tobože nekakve životne ugroze.

Za kraj Dačiću, tebi koji govoriš tako uvjerljivo da Srbija nije ratovala devedesetih godina jedno pitanje: Ako Srbija nije ratovala devedesetih niti u Hrvatskoj niti u Bosni i Hercegovini, niti na Kosovu - otkuda u Srbiji toliki ratni veterani? Naime, brojke govore o 400.000 do 800.000 ratnih veterana. Koliko znam ja, pa i cijeli svijet, niste imali nikakav građanski rat unutar Srbije. Nešto poput Amera.  Volio bih čuti odgovor iz Srbije.

No kako sam na početku napisao, jedina je istina da se stvara novi mit, a po tomu su Srbi jedino i poznati, mit Jasenovac 1991.

Kada  uzmemo u razmatranje sve ove brojke, doista se stvarnom i jedinom istinom može smatrati da je Hrvatsku po 'Oluji' napustilo najviše 40.000 srpskih civila čistih ruku. Naravno dirigiranim zapovijedima za traktorijadu iz Beograda, nikako vođeni osobnim ugrozama.

Sve ostalo u koloni su bili koljači, ubojice, uglavnom “roba” za procesuiranje.  Danas im Srbija služi kao sigurno utočište od kaznenog progona.

Ponekad se jave iz dnevno političkih potreba.

Vi gospodo izbjeglice čistih ruku vratite se na svoju djedovinu. Zar ne vidite da su Srbi zaštićeniji od ličkog medvjeda!!!

Biti će vam dozvoljeno rugati se hrvatskoj himni, biti će vam dozvoljeno pljuvati po hrvatskim generalima, po Zakonu o hrvatskim braniteljima, po Ustavu Republike Hrvatske, biti će vam dozvoljeno ponovo se okupljati u želji ostvarenja “vekovnih” snova o velikoj Srbiji. Uglavnom, sve će vam biti dozvoljeno.

 

Tebi  Dačiću i tvojoj žgadiji poruka davno napisana rukom znanstvenika:

Nema tog broja eksperimenata kojima mogu dokazati da sam u pravu, na drugoj strani, samo jedan eksperiment može dokazati da nisam u pravu. Istina!

 

 

Pozdrav od autora.

 Foto: UCM

Komentar - Dida

 

 

 

 

Autor: Željko Galović - Dida

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 267 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr