Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 PRESS

KOMENTAR
Sastanak Predsjednice s jednim dijelom predstavnika branitelja
Priprema terena za dolazak Vučića - pokušaj smirivanja uzavrelih strasti
 
Kolinda

 

 

Piše: Željko Galović - Dida

 

 

Mislim da nema Hrvata, onog iz naroda, pa sve do onih koji su davno se odnarodili zvanjem političari, da nisu na neki način komentirali skorašnji posjet predsjednika Srbije Hrvatskoj.

 

Komentari su išli od razumnih do onih apsolutno nerazumnih. Nižu se svakodnevno prijedlozi, zahtjevi, šalju se prijeteće poruke, odbijenice, tjera ga se na ispriku pa onda u Hrvatsku. Sve u svemu, protokol mu sastavljen i popunjen od ulaska u avion pa sve do srdačnog mahanja na odlasku. Uglavnom, svega se može pročitati, kako po društvenim mrežama, još više kroz razne kolumne po portalima.

...

Uzavrele su strasti, kako i neće, za ime Boga, pa do jučer smo ratovali protiv srpskog naroda u čije ime taj  dolazi

Mnogi će reći da nismo ratovali protiv srpskog naroda nego da smo ratovali protiv jedne politike. Možda bih se i mogao složiti s tom teorijom, ali bih odmah postavio pitanje i zatražio odgovor. Gospodo, činjenica je da je ta politika doživjela poraz, vođa umro, no ipak njegovi sljedbenici i dalje kroz razne memorandume i sa oltara poručuju da se svete srpske pokrajine mora vratiti matici Srbiji. Čemu onda gospodo takve poruke ako je ratna politika umrla? Dakle gospodo, nije umrla, naprotiv, živi bolje nego onih ratnih godina. Zato neću više o predsjedniku koji dolazi u posjet, jer dovoljno je podataka i činjenica tko i u čije ime dolazi.

 

Da li te činjenice zna naša predsjednica?

O itekako zna, zna još više od mene i sve ijednog Hrvata koji je komentirao njegov dolazak! Zamislite dragi čitatelji kakvih bi tek komentara bilo da mi znamo ono što zna Predsjednica. Ne samo komentara, nego i događanja! Garantiram da bi se postrojilo preko nekoliko brigada na aerodromu i ne bi mu dozvolili da korakne na sveto hrvatsko tlo.

S tog naslova i pišem.

 

Naime, u pozadini uzavrelih strasti Predsjednica je pozvala nekoliko predstavnika braniteljskih udruga u svoje odaje. Sigurno ih nije zvala na kavu i jeftin ručak. Imala je ona pitanja na stotine.

  • Prvo: „kako diše braniteljska populacija i što planira napraviti“?
  • Drugo pitanje: „imate li vi pozvani snagu stati u moju (Kolindinu) obranu sabotirati i dezorijentirati eventualne pokušaje nekakve sabotaže posjete srbijanskog predsjednika“?
  • Treće: „nisam sigurna, jer sigurnosnim službama još toliko jako ne kontroliram, jel' su službe u igri ili branitelji idu samostalno“?

 

Očigledno nije to bio sastanak kao ono kada se predsjednica druži s građanima. Na „protokolu“ bez protokola bilo je vrućih pitanja, odgovora svakakvih, tako da Predsjednica ne pretjerano mirno čeka taj dan. Malo joj može pomoći činjenica što je dan ranije fašnik diljem Hrvatske, pa će ponedjeljak maškarani provesti komentirajući nedjelju i totalno će posjet predsjednika Srbije biti tek sporedna vijest.

Ali nemate uopće potrebe za pretjeranu brigu gospođo Predsjednice, vjerujte meni!

Zašto?

Zato što će se jedino, gospođo Predsjednice, dogoditi mirni prosvjed na Trgu sv.  Marka, narodski na Markovom trgu, i to je sve što branitelji organiziraju. To će naša policija dobro držati pod kontrolom i, koliko znam o tom događanju, to je mirni prosvjed pun dostojanstva obojan samo transparentima. Neće na tom prosvjedu biti ratnog huškanja kao što srpski jereji, parosi, protojereji pa i  svesrpsko pravoslavno monaštvo sa svojih oltara priziva srpske pokrajine majci Srbiji.

Dodatno mirno spavajte i bezbrižno radite na protokolu dočeka predsjednika Srbije saznanjem da branitelji odavno nisu spremni za ulicu. Davno su gospođo Predsjednice branitelji razjedinjeni, davno. Sjećate se zakona o udrugama? Dodatno ih razjedinio šator. Znate, onaj u Savskoj koji ste i sama posjetila.

 

Stoga Predsjednice jedino što Vam preostaje su Vaše riječi, Vaši stavovi, Vaši zahtjevi.

 

Neka to bude načelno, odlučno, državotvorno, bez kompromisa u interesu majci, očeva, supruga, djece, braće i obitelji koje traže svoje poginule i budite sigurna da poslije tog posjeta nećete morati zvati neke predstavnike braniteljskih udruga na konzultacije.

 

Svi će branitelji biti uz Vas i pokažite, odnosno dokažite, da istina u politici ne mora čekati dok nekome ne postane potrebna.

  

 

 Foto: DPCM/Fah

Komentar - Dida

 

 

 

 

Autor: Željko Galović - Dida

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM.

 

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 303 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com